Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:30 | 05/09/2015

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι περισσότερες κοπέλες έχουν αισθανθεί φόβο πως κάποιος της ακολουθεί στον δρόμο. Πως θα σας φαινόταν, λοιπόν, να έχετε στο κινητό σας έναν «συναγερμό», σε περίπτωση που συμβεί κάτι απρόοπτο;

Το Comanion App είναι εδώ για έσας, προσφέροντάς σας ασφάλεια. Αυτή η δωρεάν εφαρμογή επιτρέπει στις επαφές σας από το smartphone να σας «συνοδεύουν» στο σπίτι, παρακολουθώντας τις κινήσεις σας μέσω χάρτη.

Η εφαρμογή δημιουργήθηκε από φοιτητές του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, για να την χρησιμοποιούν οι φοιτητές σε περίπτωση που συμβεί κάτι.

Εγκαθιστώντας την εφαρμογή, που διατίθεται για Anroid και Ios, ο χρήστης στέλνει αίτημα για να παρακολουθούν τις κινήσεις του. Ο αποδέκτης δεν χρειάζεται να τη θέσει σε εφαρμογή στο κινητό του. Το SMS που λαμβάνει τον οδηγεί σε ένα λινκ και γίνεται η «παρακολούθηση». Σε περίπτωση που ο δέκτης παρατηρήσει πως κάτι δεν πάει καλά στέλνει μήνυμα στον χρήστη αν όλα «πάνε καλά». Εάν σε 15 δευτερόλεπτα δεν δοθεί απάντηση, το κινητό γίνεται συναγερμός, ενώ δίνεται η δυνατότητα να ειδοποιηθεί η αστυνομία.

Οι χρήστες, ακόμα, μπορούν να επιλέξουν «νιώθω άβολα/η», άμα διαισθανθούν τον κίνδυνο. Αυτή η επιλογή μπορεί να κατατάξει τις περιοχές μιας πόλης αναλογα με την επικινδυνότητα ή το πόσο ανασφαλής νιώθουν οι χρήσες σε σύγκριση με άλλες.

 

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

http://www.defencenet.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis