Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:29 | 19/07/2017

Nέα παρενόχληση πραγματοποίησε η Τουρκία  στο αεροσκάφος που μετέφερε τον ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο σήμερα το πρωί. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του onalert.gr οι πιλότοι που μετέφεραν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο  άκουσαν σήμερα το πρωί  δυο φορές τους Τούρκους να  τους προειδοποιούν ότι πετούν σε τουρκικό εναέριο χώρο. Μια φορά στις 08.55 και μια στις 8.59 π.μ

Την στιγμή της παρενόχλησης πετούσαν πάνω από τη νησίδα Παναγιά Οινουσσών.
Οι πιλότοι δεν απάντησαν  πρόκληση και συνέχισαν κανονικά την πορεία τους. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσγειώθηκε ασφαλώς στη νήσο Παναγιά και παρακολούθησε  την ενημέρωση στο στρατιωτικό φυλάκιο.

Ακόμα αξίζει να τονίσουμε ότι, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ένα ζευγάρι τουρκικών μαχητικών F- 4 εισήλθε στις 10 το πρωί στο FIR Αθηνών μεταξύ της Ν.Λέσβου και Ν.Λήμνου και εκτέλεσε υπερπτήση άνωθεν του νησιού Μακρονήσι και ν.Ανθρωποφάγοι στις 10.23 π.μ (στο συγκρτότημα του ν. Φούρνου) σε ύψος 8.900 ποδιών και ακολούθως εξήλθε από το FIR Aθηνών στις 10.27 μεταξύ Ν.Σάμου και Ν. Κω. 

Σημειώνεται ότι ο ΠτΔ αυτές τις μέρες πραγματοποιεί προγραμματισμένες επισκέψεις σε ακριτικά νησιά  και ότι η σημερινή παρενόχληση είναι η δέυτερη που γίνεται μετά τη χθεσινη διπλή τουρκική πρόκληση σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες απο το ΓΕΕΘΑ πραγματοποιήθηκε και χθες όπως ανέφερε το onalert.gr  μια κλήση απο σταθμό αεροπορικού ελέγχου τη Τουρκίας. Ο Σταθμός αεροπορικού ελεγχου κάλεσε το ελικόπτερο τύπου Chinook, στο οποίο επέβαινε ο ΠτΔ, να αλλάξει πορεία καθώς "θα παραβίαζε τον Τουρκικό εναέριο χώρο". Το ελικόπτερο πέταγε σε ελληνικό εναέριο χώρο αναφέρουν οι πληροφορίες απο το ΓΕΕΘΑ. 

Αυτη ειναι η γνωστή τακτική της Τουρκίας. Στο ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού, επέβαιναν εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πάνος Καμμένος και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι Τούρκοι προειδοποίησαν οτι η πορεία του ελληνικού ελικοπτέρου βρισκόταν εντός του τουρκικού FIR ενώ κατευθυνόταν προ τα ακριτικά νησιά.

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis