Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:59 | 26/02/2017

Στα ύψη ανεβαίνει το διπλωματικό θερμόμετρο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Μετά τις δηλώσεις - απαντήσεις του Πάνου Καμμένου και του Νίκου Κοτζιά στην πρόκληση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών προκαλεί ξανά.

Το απόγευμα της Κυριακής, μιλώντας σε δημοσιογράφους από την Αττάλεια, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου διαμήνυσε στην Αθήνα να μην δοκιμάζει «την υπομονή μας» και επιτέθηκε στον Έλληνα υπουργό Άμυνας.

Όπως ισχυρίστηκε, ο κ. Καμμένος «κάνει συνεχώς βήματα που δοκιμάζουν την κατανόησή μας. Προκαλεί. Μας λένε “ Κατά βάθος είναι καλό παιδί, μην δίνετε σημασία (ας το παραβλέψουμε)”. Ναι αλλά μέχρι πού θα πάει; Τον πήρατε αναγκαστικά στην κυβέρνηση (συνασπισμού), κι εμείς να παραβλέπουμε; Κι η υπομoνή μου έχει όρια. Δεν είναι ανεξάντλητη. Δείχνουμε ωριμότητα αλλά... Γι αυτό επειδή κάποια πολιτικά πράγματα είναι μεταξύ μας δεν θέλω να τα πω. Βασικά γνωρίζουμε ότι και η νυν κυβέρνηση είναι ενοχλημένη από αυτό το κακομαθημένο παιδί που είναι υπουργός...».

«Τι θα γίνει λοιπόν; Θα ανεχόμαστε τους κακομαθημένους;», διερωτήθηκε ο Τούρκος ΥΠΕΞ για να συμπληρώσει: «Η Ελλάδα με την Τουρκία είναι δύο γείτονες. Αυτό δεν αλλάζει. Υπάρχουν και προβλήματα. Έχουμε και την βούληση για την επίλυσή τους. Στην ιστορία είχαμε πολέμους. Αλλά τα τελευταία χρόνια έχουμε μια προσέγγιση μεταξύ των λαών μας. Οι δικοί μας πάνε στην Ελλάδα, στα ελληνικά νησιά και οι Έλληνες έρχονται στην Τουρκία. Όταν το παρατηρούμε, έχουμε πολλά κοινά, αλλά και η Ελλάδα δεν πρέπει να επιτρέπει σε ένα κακομαθημένο παιδί να επισκιάζει όλα αυτά».

Ο Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε πως η Τουρκία δεν μπαίνει σε μια κούρσα με τέτοια λογική, «δεν χρειάζεται να κάνουμε επίδειξη ισχύος», είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «Το τι μπορεί να κάνει ο τουρκικός στρατός όταν πρέπει, το ξέρουν καλύτερα εκείνοι. Η κυβέρνηση. Να τα πουν (εξηγήσουν) και σε εκείνο το κακομαθημένο (παιδί) και να μην δοκιμάζουν την υπομονή μας».

Το Σάββατο, με αφορμή συνέντευξη του Νίκου Κοτζιά τις προηγούμενες ημέρες, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι αν οι Τούρκοι ήθελαν να ανέβουν στα Ιμια, θα το έκαναν. Η απάντηση ήρθε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο σε ανακοίνωσή του ανέφερε μεταξύ άλλων «Οταν κάποιος αδυνατεί να απαντήσει πολιτικά στα γεγονότα, πιθανόν, να μην τα κατανοεί».

Σήμερα το πρωί απάντησε στον Τσαβούσογλου και ο Πάνος Καμμένος. «Αν θέλουν να πατήσουν τα Ιμια, να δούμε, θα φύγουν από εκεί; Να δούμε πώς θα φύγουν μετά», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Αμυνας.

Διαβάστε περισσότερα στο imerisia.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis