Νέα πυρηνική δοκιμή ετοιμάζει η Πιονγιάνγκ το Σάββατο, σύμφωνα με υπουργό της Νότιας Κορέας

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ
Νέα πυρηνική δοκιμή ετοιμάζει η Πιονγιάνγκ το Σάββατο, σύμφωνα με υπουργό της Νότιας Κορέας

Ολα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Βόρειο Κορέα καθώς το Σάββατο σύμφωνα με τους ειδικούς αναλυτές, ενδέχεται να γίνει νέα δοκιμή πυραύλου, στο πλαίσιο των εορτασμών της χώρας  για την επέτειο ίδρυσης της βασιλείας.

Η Νότια Κορέα παρακολουθεί πολύ στενά τη γείτονα χώρα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Ενοποίησης της Νότιας Κορέας, Γιουτζίν Λι, να προειδοποιεί ότι η Πιονγιάνγκ ενδεχομένως να επιχειρήσει νέα πυρηνική δοκιμή το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου. Εναλλακτική ημερομηνία είναι και η 10η Οκτωβρίου, επίσης επετειακή ημερομηνία για τη χώρα.

Εξάλλου και οι προηγούμενες επιχειρήσεις της Β. Κορέας είχαν πραγματοποιηθεί σε σημαντικές ημερομηνίες για τη χώρα με επιδείξεις στρατιωτικής δύναμης.

Η Β. Κορέα έχει στο ενεργητικό της ήδη έξι πυρηνικές δοκιμές με πιο ισχυρή την πυροδότηση μίας, όπως ισχυρίστηκε, βόμβας υδρογόνου.

Η Πιονγιάνγκ δοκίμασε δύο φορές τον Ιούλιο το υπό ανάπτυξη υπερόπλο Hwasong-14 ICBM και οι αναλυτές αναφέρουν ότι τα στοιχεία πτήσης από τις εκτοξεύσεις δείχνουν ότι οι πύραυλοι θα μπορούσαν να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα των ηπειρωτικών Ηνωμένων Πολιτειών, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων πόλεων όπως το Λος Άντζελες και το Σικάγο, όταν τελειοποιηθούν.

iefimerida.gr