Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:19 | 15/03/2021

Σε μείζων θέμα της πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ έχει εξελιχθεί το θέμα της αστυνομικής βίας, καθώς αποτελεί από την περασμένη Κυριακή- και το γνωστό επεισόδιο της Νέας Σμύρνης- στο νούμερο ένα θέμα της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Που κατηγορεί την κυβέρνηση για αυταρχισμό και στροφή σε ακροδεξιά ατζέντα.

Με την κυβέρνηση από την πλευρά της, να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επιχειρεί να δημιουργήσει ξανά πλατείες με αγανακτισμένους και να εκμεταλλευτεί τη δυσφορία του κόσμου με την πανδημία και το lockdown και να αξιοποιήσει πολιτικά τον θυμό που υπάρχει κυρίως στη νεολαία.

Η καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται και σε ένα πλήθος βίντεο που κατακλύζουν το διαδίκτυο και που εμφανίζουν υποτίθεται (ή εκ πρώτης όψεως) σκηνές αστυνομικής βίας, αν και ο έλεγχος των σχετικών βίντεο είναι δύσκολος. Πολλοί πολιτικοί παρατηρητές έχουν συστήσει να επικρατήσει επιφυλακτικότητα για το περιεχόμενο των καταγγελιών και όπως φαίνεται και από την ιστορία της σύλληψης 18χρονης κοπέλας στη Νέα Σμύρνη, η επιφυλακτικότητα επιβάλλεται.

Η σύλληψη της 18χρονης

Οπως αναφέρουν τα ellinika hoaxes το βίντεο που έγινε viral και παρουσιάζει τη βίαιη σύλληψη μιας νεαρής από δύο άνδρες της ομάδας "ΔΡΑΣΗ” στη Νέα Σμύρνη, την Τρίτη 9 Μαρτίου του 2021, δημιουργεί μεν εντυπώσεις, αλλά η αλήθεια είναι διαφορετική . Κι αυτό γιατί το βίντεο είναι κομμένο και δεν παρουσιάζει τι έχει προηγηθεί. Ας δούμε τι ισχύει.

Το βίντεο που υπάρχει στα υπό εξέταση άρθρα είναι το ακόλουθο:

Σύμφωνα όμως με νέο, μεγαλύτερης διάρκειας βίντεο, προτού ακινητοποιηθεί από τους αστυνομικούς, η νεαρή γυναίκα φαίνεται να γρονθοκοπεί και να λακτίζει αστυνομικό, ενόσω ο τελευταίος προσπαθεί να ακινητοποιήσει δύο άλλα άτομα.

Ας σημειωθεί ότι η κοπέλα που φαίνεται να επιτίθεται στον αστυνομικό, και στη συνέχεια συνελήφθη, είναι η 18χρονη που κατήγγειλε τους αστυνομικούς για κακοποιητική συμπεριφορά και σεξουαλική παρενόχληση. Η καταγγελία της εξετάζεται από τον εισαγγελέα.Εν κατακλείδι, σύμφωνα με τα ανωτέρω, όπως αναφέρεται στα Ελληνικά Hoaxes, καθίσταται σαφές πως το βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε ενημερωτικές ιστοσελίδες είναι κομμένο και ως εκ τούτου, δεν παρουσιάζει ολόκληρο το συμβάν
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis