Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:14 | 12/03/2021

Οσο ήταν στην ενεργό δράση του βόλεϊ ως διεθνής μπλοκέρ χρειάστηκε να σβήσει πολλές φωτιές στα μεγάλα ντέρμπι αφού σπάνια έχανε την ψυχραιμία του. Αυτή τη φορά όμως κλήθηκε να σβήσει φωτιές σε μία κρίσιμη στιγμή έντασης. Ο πρώην βολεϊμπολίστας του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού και νυν προπονητής Άκης Χατζηαντωνίου είναι ο «ψηλός» πυροσβέστης που εικονίζεται στις περισσότερες φωτογραφίες το βράδυ της περασμένης Τρίτης στη Νέα Σμύρνη να σβήνει τις φωτιές που άναψαν οι κουκουλοφόροι στα σοβαρά επεισόδια με την αστυνομία που είχαν ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ενός 27χρονου αστυνομικού.

«Φύγαμε σφαίρα...»

Το βράδυ της Τρίτης, 9 Μαρτίου, την ώρα των επεισοδίων έκανε την υπηρεσία του στο σταθμό της Πυροσβεστικής στη Νέα Σμύρνη. Βρισκόταν μαζί με τον διοικητή του σταθμού για υποστήριξη των δυνάμεων που ήταν σε επιφυλακή. Λίγο μετά τις 19:00 έλαβαν επείγον σήμα να επιχειρήσουν άμεσα στη συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Νικολάου Πλαστήρα όπου υπήρχαν φωτιές γύρω από τραυματία αστυνομικό.

 Οι δρόμοι ήταν αποκλεισμένοι από κάδους σκουπιδιών που καίγονταν και μόνο ένα μικρό ευέλικτο πυροσβεστικό θα μπορούσε να επιχειρήσει άμεσα και αποτελεσματικά. Ετσι και έγινε. Ο διοικητής του Άκη Χατζηαντωνίου του έδωσε εντολή: «Φύγαμε σφαίρα...».

«Πήραμε τη Ντακότα»

«Ετοιμαστήκαμε σε χρόνο μηδέν και φύγαμε σε χρόνο dt. Ο διοικητής μου έδωσε εντολή να επέμβουμε αμέσως γιατί υπήρχαν τραυματισμοί. Δεν υπήρχε καιρός για χάσιμο. Τα μεγάλα οχήματα της Πυροσβεστικής δεν μπορούσαν να επέμβουν γιατί στους δρόμους καίγονταν κάδοι σκουπιδιών. Έτσι πήραμε αμέσως τη Ντακότα, το τζιπ που είναι πιο ευέλικτο και μαζί με τον διοικητή ξεκινήσαμε γρήγορα να σβήνουμε τις φωτιές. Σβήσαμε πολλές εστίες σε όλη τη Νέα Σμύρνη χωρίς ευτυχώς να εξαπλωθούν οι φωτιές σε αυτοκίνητα που ήταν κοντά», είπε ο Άκης Χατζηαντωνίου στο ethnos.gr.

«Να μην τα ξαναζήσουμε»

H συγκεκριμένη φωτογραφία είναι από το σημείο που χτυπήθηκε ο 27χρονος αστυνομικός της ΔΡΑΣΗ στη συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Νικολάου Πλαστήρα και ο Χατζηαντωνίου που έχει ζήσει πολλές στιγμές έντασης είχε και το «κρύο αίμα» για να δράσει γρήγορα: «Σε στιγμές έντασης πρέπει να έχεις καθαρό μυαλό και να είσαι ψύχραιμος και να το μεταδίδεις στους γύρω σου. Ολα πήγαν καλά. Ελπίζω να μη ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές».

 

 

 

 

 

159767791_2387274721417916_5620184573953503082_n1.jpg

(copyright: Intime)

Ο Ακης Χατζηαντωνίου

Ο Ακης Χατζηαντωνίου όταν αγωνιζόταν με την φανέλα του Παναθηναϊκού (Intime)

Ο Ακης Χατζηαντωνίου

Ο Ακης Χατζηαντωνίου όταν αγωνιζόταν με την φανέλα του Παναθηναϊκού (Intime)

ethnos.gr

 

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis