Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:45 | 07/06/2016

Σειρά στοιχείων τα οποία επιβεβαιώνουν ότι ένας νέος φόνος που διαπράχθηκε στις αρχές Μαΐου στην πολυτελή μαρίνα του Ντουμπάι συνδέεται με την περιβόητη υπόθεση μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το φορτηγό πλοίο «Noor 1» το καλοκαίρι του 2014 αποκαλύπτονται τις τελευταίες ημέρες.

 
Σε σχετικές δηλώσεις που συνδέουν τις δύο υποθέσεις έχουν προχωρήσει τόσο ο αρχηγός της αστυνομίας στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αλλά και τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης τα οποία έχουν νεότερες πληροφορίες από τις διωκτικές αρχές.
 
Όλα συγκλίνουν, δηλαδή, ότι σχετικά με τη μεταφορά της τεράστιας ποσότητας ναρκωτικών, αξίας άνω των 50 εκατ. ευρώ, με το συγκεκριμένο πλοίο, που είχε ξεκινήσει από το Ντουμπάι και είχε τελικό προορισμό την Ελευσίνα, έχουν διαπραχθεί συνολικά οκτώ φόνοι σε Τουρκία, Ολλανδία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
 
Εχουν σημειωθεί μάλιστα και δύο θάνατοι σε ελληνική φυλακή και σε κρατητήριο της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι έχουν αποδοθεί σε «παθολογικά αίτια».
 
Φόνος στη μαρίνα
 
Η νέα εγκληματική ενέργεια που φαίνεται πλέον να σχετίζεται με τον εντοπισμό των δύο τόνων ηρωίνης σημειώθηκε στις 4 Μαΐου 2016 στο προαναφερόμενο σημείο του Ντουμπάι κοντά στο κτίριο Αλ Φαϊρόζ. Το θύμα ήταν ένας 50χρονος Ιρανός με τουρκικό διαβατήριο -όπως και άλλοι οργανωτές της μεταφοράς ηρωίνης-, ο οποίος εμφανιζόταν ως «επενδυτής ακινήτων».
 
Πυροβολήθηκε επτά φορές με δύο όπλα ρωσικής και αυστριακής κατασκευής και ως δράστες είχαν προσδιορισθεί δύο Ασιάτες με καναδικά διαβατήρια, οι οποίοι φέρονται να ταξίδεψαν στον Καναδά μετά τον φόνο.
 
Για την υπόθεση της ηρωίνης έχουν συλληφθεί σε διάφορες φάσεις 35 άτομα και η δίκη είναι σε εξέλιξη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά.
 
Αλυσίδα εγκλημάτων
 
Ο «κύκλος του αίματος» είχε ξεκινήσει τρεις μήνες μετά την ανακάλυψη του φορτίου, όταν θεωρήθηκε ότι κάποιοι από τους εμπλεκόμενους στη μεταφορά των ναρκωτικών έδωσαν σχετικές πληροφορίες στις ξένες διωκτικές υπηρεσίες. Κεντρικό πρόσωπο σε αυτό τον «κύκλο του αίματος» ήταν ένας Ιρανός τουρκικής καταγωγής, 42 ετών, με όνομα Σερίφι Ζιντάστι και του οποίου η εμπλοκή αναδείχθηκε από βίντεο σε κινητό συλληφθέντος για την υπόθεση του «Noor 1» και από κατάθεση μάρτυρα υπό προστασία.
 
Στις 26 Σεπτεμβρίου 2014, περίπου τρεις μήνες μετά την αποκάλυψη του μεγάλου φορτίου ναρκωτικών στην Ελευσίνα, δολοφονούνται στο προάστιο Τσενκμετζέ της Κωνσταντινούπολης η 19χρονη κόρη του Ζιντάστι, Αρζού Σεντί, και ο 23χρονος οδηγός της. Ο πατέρας της δολοφονηθείσης σε δηλώσεις του στα τουρκικά συνέδεσε τον διπλό φόνο με τον εντοπισμό της ηρωίνης στην Ελλάδα.
 
Στις 26 Δεκεμβρίου 2014 δολοφονούνται σε άλλο σημείο του Τσενκμετζέ της Κωνσταντινούπολης οι νεαροί Τούρκοι Χατζή Οσμάν Σεζέν και Χιχμέτ Αχτεμάρ, σε επίθεση που καταγράφεται από ιδιωτικές κάμερες. Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, ο Οσμάν Σεζέν ήταν μέλος της τουρκικής συμμορίας «Σαράλ» και ένας από τους δράστες της δολοφονίας της κόρης και του οδηγού του 42χρονου αναφερομένου στην υπόθεση του «ναρκωπλοίου».
 
Ακολούθησαν άλλοι τρεις φόνοι σε Τουρκία αλλά και Ολλανδία οι οποίοι φέρονται να είχαν έμμεση ή άμεση σχέση με την ανακάλυψη του φορτίου του «Noor 1».
 
Τα νέα στοιχεία
 
Μέχρι προ μερικών ημερών η σύνδεση του φόνου στη μαρίνα του Ντουμπάι με την υπόθεση του πλοίου «Noor 1» επίχειρείτο με βάση ορισμένες αναφορές κατηγορουμένων για την υπόθεση αλλά και ορισμένες ασαφείς πληροφορίες των αραβικών διωκτικών αρχών που αναφέρονταν για σύνδεση με μεγάλη υπόθεση μεταφοράς ναρκωτικών. Όμως σύμφωνα με νεότερες δηλώσεις του αρχηγού της Αστυνομίας στο Ντουμπάι Χαμίς Ματάρ αλ Μαζέιν,οι οποίες περιέχονται σε δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ, η δολοφονία του 50χρονου στο Ντουμπάι σχετίζεται με τη «δολοφονία της κόρης επιχειρηματία στην Τουρκία». Κάτι που προσδιορίζει πιθανόν σύνδεση με την υπόθεση της δολοφονίας της κόρης του τούρκου εμπλεκόμενου στο «Noor 1».
 
Και σε νεότερες αναφορές τουρκικών ΜΜΕ, που επικαλούνται ενημέρωση των αστυνομικών αρχών της χώρας, ο φόνος στο Ντουμπάι συνδέεται με την «υπόθεση Ζιντάστι» και την ηρωίνη στην Ελλάδα.
 
«Το Βήμα» επικοινώνησε με το γραφείο του αρχηγού της αστυνομίας του Ντουμπάι. Δεν υπήρχε όμως κανένα σχετικό σχόλιο αφού η συγκεκριμένη έρευνα για τη δολοφονία στην τουριστική μαρίνα της πόλης καλύπτεται από πέπλο μυστικότητας.
 
 
Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.
 
tovima.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis