Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:29 | 05/03/2016

Άγνωστες πτυχές της πρωτοφανούς βίας που είχε υποστεί από ομάδα συμφοιτητών του ο αδικοχαμένος Βαγγέλης Γιακουμάκης, έφερε χθες στο φως η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της εκπομπής η σκληρή ομάδα των οκτώ Κρητικών που υπέβαλαν σε απίστευτα βασανιστήρια τον 22χρονο σπουδαστή είχε και άρωμα… γυναίκας.

Πρόκειται για μια νεαρή σπουδάστρια στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωάννινων, η οποία φέρεται να εξαφάνισε στοιχεία – ντοκουμέντα, πριν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων ερευνήσουν τα δωμάτια των μελών της συμμορίας που είχε βάλει στο στόχαστρο τον Βαγγέλη.

Πιστεύεται μάλιστα ότι πρόκειται για υλικό, στο όποιο αποκαλύπτονται οι βίαιες και εξευτελιστικές επιθέσεις εναντίον του Βαγγέλη και ενδεχομένως ενοχοποιούν τους φίλους της.

Συγκεκριμένα, καταπέλτης είναι οι καταθέσεις τριών σπουδαστών που μελετά με ιδιαίτερη προσοχή η ανακρίτρια Ιωαννίνων.

Η πρώτη μάρτυρας αποκάλυψε τις απίστευτες αγριότητες που έζησε ο άτυχος σπουδαστής από τους οχτώ συμπατριώτες του, αλλά και τον ρόλο της σπουδάστριας από την Πελοπόννησο με το «σκληρό» προφίλ που είχε σχέση με έναν από τους Κρητικούς.

Όπως κατέθεσε η μάρτυρας, η κοπέλα αυτή απέφευγε τις παρέες με άλλες σπουδάστριες, είχε γίνει το μάτι και το αυτί των Κρητικών και τους κάλυπτε στις βίαιες επιθέσεις εναντίον του Βαγγέλη.

Περιέγραψε μάλιστα με κάθε λεπτομέρεια κι ένα σοβαρό περιστατικό που συνέβη παρουσία της στον πρώτο χρόνο φοίτησης του 22χρονου, όταν ένα βράδυ σε μπαρ των Ιωαννίνων, ξαφνικά κι ενώ ο Βαγγέλης συνομιλούσε με τους φίλους του ανυποψίαστος, ο φερόμενος ως αρχηγός της «σκληρής» ομάδας, άρχισε να τον γρονθοκοπά με βία στο πρόσωπο και στο κεφάλι. Ο Βαγγέλης για μια ακόμα φορά δεν είχε αντιδράσει στην απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε.

Μια άλλη σπουδάστρια πάλι, όταν μαθεύτηκε στη Σχολή ο Γολγοθάς που ανέβαινε ο Βαγγέλης, πλησίασε την νεαρή της παρέας που επηρέαζε το φίλο της και της ζήτησε να σταματήσουν τις επιθέσεις εναντίον του. Τότε εκείνη με απίστευτη κυνικότητα και σκληρότητα της είπε: «καλά να πάθει».

Όπως είπε η ίδια η σπουδάστρια στην εκπομπή, προσπάθησε αρκετές φορές να την μεταπείσει για να βοηθήσει τον Βαγγέλη, όμως η «σκληρή» από την Πελοπόννησο εμφανιζόταν ανένδοτη και δεν επέτρεπε να την πλησιάζουν οι άλλες συμφοιτήτριές της.

Κάποια στιγμή μάλιστα, όταν της ζήτησε να της πει τους λόγους που συμπεριφέρονται με αυτή την αγριότητα στο Βαγγέλη, εκείνη της απάντησε: «Μην το ψάχνεις. Μίλαγε πολύ».

Σοκαριστικά είναι και τα όσα κατέθεσε τρίτος σπουδαστής για την κοπέλα και τον ρόλο της στα βασανιστήρια του Βαγγέλη.

Όπως είπε, μία δυο μέρες μετά την εξαφάνιση του νεαρού σπουδαστή από τη σχολή, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων μπήκαν στη Γαλακτοκομική Σχολή για να κάνουν έρευνα στα δωμάτια ορισμένων σπουδαστών.

Όταν εκείνη το πληροφορήθηκε, με απίστευτη ψυχραιμία έσπευσε να ξεφορτωθεί ένα ντοκουμέντο που πιθανώς να ενοχοποιούσε την ίδια, το φίλο της και κάποιους άλλους από την παρέα της.

Όπως είπε ήταν ένα αντικείμενο στο σχήμα και στο μέγεθος ενός κινητού τηλεφώνου ή σκληρού δίσκου. Μπήκε στο δωμάτιο του φίλου της και του το έδωσε πριν φτάσουν στο χώρο τους οι αστυνομικοί. Εκτιμάται, ότι σε αυτό είχαν καταγράψει βίαιες και εξευτελιστικές επιθέσεις εναντίον του Βαγγέλη και το ντοκουμέντο αυτό μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί.

Ιδιαίτερα προκλητική ήταν η… «σκληρή» της παρέας και κατά τη διάρκεια συνομιλίας της με την Αγγελική Νικολούλη. Αρχικά, υποστήριξε πως είχε δει τον Βαγγέλη στην τραπεζαρία την ώρα του φαγητού και πως ήταν πεσμένος ψυχολογικά γιατί οι βαθμοί του είχαν πέσει περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ιδέα για το bullying που δεχόταν ο Βαγγέλης και ότι δεν ισχύουν τα όσα ακούστηκαν για βίαια περιστατικά. Όταν όμως η δημοσιογράφος άρχισε να τη ρωτά επίμονα για όσα έχουν κατατεθεί από άλλους σπουδαστές, η σπουδάστρια φάνηκε να ενοχλείται και μονολεκτικά να απαντά: «δεν είδα, δεν άκουσα, δεν σας αφορά».

Διαβάστε περισσότερα στο imerisia.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis