Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:04 | 11/03/2016

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία δείχνει η ιατροδικαστική έκθεση για τη φρικτή δολοφονία της 37χρονης Ανθής Λινάρδου,  από το Βελβεντό Κοζάνης, την οποία στραγγάλισε ο σύζυγός της και την έθαψε σε χωράφι.

«Ο θάνατος της Ανθής Λινάρδου επήλθε με ιδιαίτερα βίαιο τρόπο, ο οποίος συνίσταται σε μεθοδευμένες κινήσεις και καίρια κτυπήματα, με σκοπό, αρχικά την ακινητοποίηση της, και τελικά την πρόκληση ασφυξίας. Είναι πρόδηλο ότι προηγήθηκε πάλη και ότι το θύμα αντιστάθηκε σθεναρά, παρά τη θέση ισχύος του δράστη. Δεν μένει παρά να αποδειχθεί ότι η ανθρωποκτονία τελέστηκε εκ προμελέτης, γεγονός που συνδέεται άμεσα και με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης στο σύνολό της», αποκαλύπτουν οι δικηγόροι της οικογένειας, μιλώντας στο protothema.gr.

«Κατατέθηκε ενώπιον του τακτικού Ανακριτή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κοζάνης Κυρίου Παχάκη, κατόπιν παραγγελίας-προσκλήσεως από την ίδια Αρχή, η από 26.02.2016 ιατροδικαστική έκθεση πραγματογνωμοσύνης του ιατρού – ιατροδικαστή Αναστάσιου Γ. Θεοδωρίδη, τον οποίο διόρισε ως τεχνικό σύμβουλο η οικογένεια της δολοφονημένης από το σύζυγό της, Ανθής Λινάρδου, προκειμένου να παραστεί κατά την ιατροδικαστική εξέταση που διενήργησε την 14η Ιανουαρίου 2016 στο νεκροτομείο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας ο Ιατροδικαστής Ιωάννης Φούντας στο πτώμα της τριανταεπτάχρονης γυναίκας.  Οι διαπιστώσεις στην ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη του τεχνικού συμβούλου Αναστάσιου Γ. Θεοδωρίδη, το περιεχόμενο της οποίας είναι επιστημονικά άρτιο και εμπεριστατωμένο εισφέρουν καινούρια στοιχεία στην εν λόγω υπόθεση δολοφονίας»,εξηγούν οι δικηγόροι της οικογένειας Παρασκευή Σαββίδου και Δήμος Σαρατσης.
 

Τι έδειξε η έκθεση



Σύμφωνα με την έκθεση αναφέρεται ότι  εξωτερικά διαπιστώνονται: 

• Εκτεταμένη εκχύμωση δεξιού άνω βλεφάρου. 
• Εκχύμωση δεξιού κάτω βλεφάρου. 
• Αιμορραγικές πετέχειες κάτω θόλου δεξιού επιπεφυκότα. 
• Εκχύμωση αριστερού άνω και κάτω βλεφάρου. 
• Αιμορραγικές πετέχειες κάτω θόλου αριστερού επιπεφυκότα. 
• Εκχύμωση ρινός 
• Εκχυμώσεις και ρήξεις βλεννογόνου έσω επιφάνειας άνω και κάτω χείλους. 
• Εκχύμωση πτερυγίου και λοβίου δεξιού ωτός. 
• Θλαστικό τραύμα μήκους 2 εκατοστών περίπου δια τέμνοντος και νύσσοντος οργάνου στην ινιακή χώρα. 
• Εκτεταμένη  θλαστική   εξοίδηση   μετ'   εκχυμώσεως  στη   δεξιά οπισθοπλάγια τραχηλική χώρα. 
• Εκτεταμένη   εκχύμωση   στην   οπίσθια   επιφάνεια   του   δεξιού ημιθωράκιου. 
• Στο δεξί κάτω άκρο φέρει ποδοκνημικό νάρθηκα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ευρήματα της νεκροψίας - νεκροτομής κατά την εξέταση της σορού της Ανθής Λινάρδου καθώς και την υπ' αρ. πρωτ. 13 της 12ης Ιανουαρίου 2016 Ιατροδικαστική Έκθεση του ιατρού Ιωάννη Φούντου, Ιατροδικαστή της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας που εξέτασε τον Αναστάσιο Τσιουχάρα του Εμμανουήλ, ετών 39, διαπιστώνω ότι: 

1. Ο Αναστάσιος Τσιουχάρας κατά την εξέταση φέρει: 

• Γραμμοειδή εκδορά μήκους 0,6 εκατοστών, κεκαλυμμένη υπό εφελκίδα, δεξιάς ζυγωματικής χώρας. 
• Γραμμοειδή εκδορά μήκους 2 περίπου εκατοστών, κεκαλυμμένη υπό εφελκίδα, αριστερής παρειάς. 
• Δύο (2) μικροεκδορές μήκους 1,5 και 1 εκατοστού περίπου έκαστη, αριστεράς υπερκλείδιας χώρας 
• Τρεις (3) εκχυμώσεις, χροιάς κυανοπράσινης, διαμέτρου 1 έως 1,5 εκατοστό περίπου έκαστη, πρόσθιας επιφάνειας κάτω ημίσεος αριστερού βραχίονος. 

Δεν κατέστη δυνατή η λήψη ονύχων, καθότι ο εξεταζόμενος αιτιάται ονυχοφαγία. 

2. Τα νεκροτομικά ευρήματα της νεκροψίας - νεκροτομής κατά την εξέταση της σορού της Ανθής Λινάρδου οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για περίπτωση ανθρωποκτονίας και ο θάνατος οφείλεται σε πνιγμονή συνεπεία αποφράξεως των εξωτερικών στομίων των αεροφόρων οδών με συνοδά στοιχεία στραγγαλισμού. 

3. Το θύμα δέχτηκε εξ αρχής χτύπημα δια τέμνοντος και νύσσοντος οργάνου έχοντας το δράστη από πίσω του με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της στην ινιακή χώρα με θλαστικό τραύμα μήκους 2 εκατοστών περίπου. Ο ισχυρισμός του δράστη ότι το συγκεκριμένο τραύμα επήλθε κατά τη μεταφορά της σορού ή κατά την προσπάθεια να τοποθετήσει τη σορό στο λάκκο δεν ευσταθεί λόγω των ευρημάτων της νεκροτομής και συγκεκριμένα της εκτεταμένης εκχύμωσης της επικράνιας απονεύρωσης που αντιστοιχεί σε προθανάτιο εύρημα. 

4. Δέχτηκε κεφαλοκλείδωμα (σφίξιμο του λαιμού ανάμεσα στο αντιβράχιο και το βραχίονα) με το αριστερό άνω άκρο του δράστη γι αυτό και έχουμε απουσία εκχυμωτικών εντυπωμάτων δακτύλων ή αμυχές από νύχια. Επίσης στο συμπέρασμα αυτό οδηγούμαστε λόγω και της εκτεταμένης θλαστικής εξοίδησης μετ' εκχυμώσεων στη δεξιά οπισθοπλάγια τραχηλική χώρα λόγω της συμπίεσης που δέχτηκε από το κεφαλοκλείδωμα. Εξάλλου, το θύμα στην προσπάθεια του να απομακρύνει από το λαιμό του το αριστερό άνω άκρο του δράστη και να ξεφύγει το σφίξιμο προκάλεσε τον αναφερόμενο τραυματισμό του δράστη στην πρόσθια επιφάνεια του αριστερού βραχίονα. 

5. Επειδή η επίθεση έγινε από πίσω στην περίπτωση αυτή διαπιστώνονται επιπόλαιες κακώσεις που δημιουργήθηκαν κατά την πάλη. Τέτοια είναι και η εκτεταμένη εκχύμωση στην οπίσθια επιφάνεια του δεξιού ημιθωράκιου του θύματος που έγιναν μετά από χτυπήματα με το ελεύθερο δεξί άνω άκρο του δράστη. 

6. Οι τραυματισμοί του θύματος στο πρόσωπο επήλθαν με το δεξί άνω άκρο του δράστη ενώ βρισκόταν από πίσω γι αυτό παρατηρούνται είτε εκτεταμένης μορφής εκχυμώσεις στη δεξιά πλευρά είτε μόνο σε αυτή, περίπτωση εκχύμωσης πτερυγίου και λοβίου δεξιού ωτός. 
7. Οι αιμορραγικές πετέχειες στους επιπεφυκότες άμφω καθώς και οι αιμορραγικές ασφυκτικές κηλίδες στην λαρυγγική συσκευή, στους πνεύμονες και στο περικάρδιο συνηγορούν στο θάνατο που επήλθε λόγω ασφυξίας. 

8. Η εύρεση σιτίων στο στόμαχο συνηγορούν σε κατανάλωση τροφής (κρέπα) μία ώρα πριν επέλθει ο θάνατος.

«Τη χτύπησε και την έπνιξε»



Ο θάνατος της Ανθής Λινάρδου του Αθανασίου, ετών 37, οφείλεται σε πνιγμονή συνεπεία αποφράξεως των εξωτερικών στομίων των αεροφόρων οδών με στοιχεία στραγγαλισμού. Φέρει θλαστικό τραύμα στην ινιακή χώρα καθώς και άλλες κακώσεις κεφαλής. Τα τραύματα επήλθαν από τον δράστη που βρισκόταν πίσω από το θύμα και του επέφερε τα χτυπήματα με το δεξί άνω άκρο ενώ με το αριστερό άνω άκρο προκάλεσε τον στραγγαλισμό με κεφαλοκλείδωμα. Ο θάνατος θεωρείται βίαιος, χαρακτηρίζεται ως ανθρωποκτονία και επήλθε τις βραδινές ώρες της 9ης Ιανουαρίου 2016. 

 

http://www.protothema.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis