Νέα στοιχεία και ερωτήματα για την έκρηξη στο αυτοκίνητο του πρώην Πρωθυπουργού

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ
Νέα στοιχεία και ερωτήματα για την έκρηξη στο αυτοκίνητο του πρώην Πρωθυπουργού

«Ο κ Λουκάς Παπαδήμος πίστεψε ότι ο φακελος με τον εκρηκτικό μηχανισμό είχε κάτι σαν κουτιά με CD ή σχετική συσκευή. Και αυτό τον παρέσυρε να ανοίξει τον φάκελο με σχετική περιέργεια. Παραμένει όμως άγνωστο αν αυτή η εικόνα του συμπαγούς αντικειμένου μπορεί να προερχόταν από σιλικόνη ή άλλο υλικό του εκρηκτικού μηχανισμού».

Σε αυτή την επισήμανση προχώρησε αξιωματικός της ΕΛΑΣ σχετικά με το δέμα που τραυμάτισε σοβαρά , προ τριημέρου, τον πρώην Πρωθυπουργό και διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Μεγάλο ζητούμενο είναι πλέον να διαπιστωθεί τι ακριβώς περιείχε ο φάκελος , ποιά είναι τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα από το Κολωνάκι -πιθανολογείται ότι είναι υπαρκτό πρόσωπο- και γιατί το εκρηκτικό δεν ανιχνεύθηκε από την παλιά συσκευή x-ray στην Βουλή. Ακόμη ζητούμενο είναι αν ο χειριστής του μηχανήματος στην Βουλή είχε σχετική εμπειρία και πιστοποίηση. 

Πάντως στελέχη της ΕΛΑΣ σημείωναν ότι σε πολλούς υπευθύνους ασφαλείας ή χειριστές μηχανημάτων συσκευών ακτινοσκοπικού ελέγχου δεν έχουν παραδοθεί εικόνες από τις δυσδιάκριτες εκρηκτικές ύλες και την περίεργη δομή που έχουν τα τρομοδέματα των «Πυρήνων» που έχουν εντοπισθεί παλιότερα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ή στα ΕΛΤΑ. 

 

 

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.