Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:01 | 25/03/2016

Τα αποτελέσματα που θα φέρει η παραγγελία για άρση των τραπεζικών λογαριασμών, με δικαιούχους τους τρεις κατηγορούμενους δημοσιογράφους για την υπόθεση εκβιασμών μέσω ενημερωτικών ιστοτόπων,  αναμένει πλέον ο 1ος ειδικός ανακριτής, προκειμένου να κηρύξει το πέρας της ανάκρισης

Εκτός απροόπτου, ο δικαστικός λειτουργός αναμένεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να έχει ολοκληρώσει τις δικονομικές του κινήσεις για τη διερεύνηση της υπόθεσης και πλέον το μόνο που θα περιμένει είναι η απάντηση στην παραγγελία που έχει δώσει, με σκοπό να δει αν υπάρχουν συγκεκριμένες διαδρομές χρημάτων, οι οποίες ενδέχεται να ισχυροποιήσουν τις κατηγορίες σε βάρος των Παν. Μουσσά, Παν. Μαυρίκο και Χρ. Φράγκου.

 

Μέχρι σήμερα πάντως, φαίνεται πως δυσκολεύει η στοιχειοθέτηση της κατηγορίας της εγκληματικής οργάνωσης που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι, ενώ τελικά "αδύναμος κρίκος" εμφανίζεται να είναι μόνο ο Παν. Μουσσάς, ο οποίος άλλωστε κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή, σε αντίθεση με τους άλλους δύο συγκατηγορούμενούς του, που αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση. Αυτό προκύπτει από το σύνολο των μαρτυρικών καταθέσεων, που έλαβε στα πλαίσια της έρευνάς του ο 1ος ειδικός ανακριτής και έχει στη διάθεσή του το news247.

Γ. Μπενίσης: "Μου είπε ότι έχει χάσει τον ύπνο της"

Αρχικά ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Γιάννης Μπενίσης, ο οποίος ενώπιον του δικαστικού λειτουργού στις αρχές Μαρτίου αναφέρει: "Δεν υπήρξα αποδέκτης άμεσης εκβίασης από τους κατηγορουμένους. Είχαμε συνεννοηθεί με την κα Κάτζου ότι θα βάλουμε ανώτατο όριο για διαφήμιση μέχρι 1.000 με 1.200 ευρώ ανάλογα με την επισκεψιμότητα κάθε ιστοσελίδας. Αρχές Φεβρουαρίου η κ. Κάτζου μου γνωστοποίησε αρχικά ότι ο κ. Μουσσάς της είχε προτείνει συνεργασία με διάφορα μέσα που αυτός κατέχει ή γνωρίζει πλην όμως με υπερβολικά μεγάλα ποσά πάνω από το όριο που είχαμε θέσει ανωτέρω. Εγώ της είπα να αρνηθεί και η κα Κάτζου είχε την ίδια άποψη. Μετά από μερικές ημέρες μου είπε ότι εξακολουθεί να επιμένει με εκβιαστικό και πιεστικό τρόπο. Και πλάι της είπα να αρνηθεί και να τον αγνοήσει. Την τρίτη φορά που συνομιλήσαμε για το θέμα αυτό, ήρθε και με βρήκε σε κακή ψυχολογική κατάσταση, μου είπε ότι έχει χάσει τον ύπνο της, μου είπε ότι αν δεν δεχτούμε έχουν διατυπώσει απειλές και κατά της κόρης της και για αρνητικά δημοσιεύματα σε βάρος μου, σε βάρος της ίδιας και της ΕΥΔΑΠ".

Ακόμη και η καταγγέλουσα και υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου της ΕΥΔΑΠ, Α. Κ., "παίρνει πίσω" αρκετά από όσα αναφέρονται στην αρχική της μήνυση, καθώς απεμπλέκει από την υπόθεση της εκβίασης τους Μαυρίκο και Φράγκου, επιρρίπτοντας όλες τις ευθύνες στον Παν. Μουσσά.

"Πριν τις επίδικες συναντήσεις δεν γνώριζα τον κ. Μαυρίκο. Ούτε ο Μαυρίκος ούτε ο Φράγκου με εκβίασαν ποτέ ευθέως" καταθέτει και προσθέτει πως "ο κ. Φράγκου ήταν ο προϊστάμενός μου στον ιστότοπο σοφοκλέους.gr και θεωρώ, αν ήθελε να με εκβιασει θα το είχε κάνει ευθέως, πράγμα το οποίο ουδέποτε έκανε". Πάντως εξηγεί ότι στις 4 Φερβουαρίου κατά τη συνάντηση που φέρεται να είχε η ίδια με τους Φράγκου και Μουσσά, η Α.Κ. επισημαίνει: "ο κ. Φράγκου ήταν μεν παρών αλλά δεν ενίσχυσε το Μουσσά στις απειλές που μου απηύθυνε".

Και καταλήγει στην κατάθεσή της: "Ουδέποτε ο Μαυρίκος και ο Φράγκου πήραν πρωτοβουλία να με εκβιάςουν όπως έκανε ο Μουσσάς. Αυτός επεδίωκε στις συναντήσεις μας να είναι ο Μαυρίκος και ο Φράγκου και κυρίως ο Μαυρίκος επειδή κυκλοφορούσε η φήμη ότι μετέρχεται παρόμοιες μεθόδους για να αποσπά διαφημίσεις και έτσι θεωρούσε πρόσφορη την παρουσία του για να με κάμψει».

Κατέθεσαν ως μάρτυρες οι δημοσιογράφοι ιστότοπων

Από το ανακριτικό κατώφλι πέρασαν τις τελευταίες ημέρες ως μάρτυρες όλοι οι δημοσιογράφοι ή υπεύθυνοι ιστότοπων, οι οποίοι φέρονται να  έλαβαν διαφήμιση από την ΕΥΔΑΠ, ύστερα από διαμεσολάβηση του Παν. Μουσσά, αλλά και άλλα πρόσωπα τα οποία προτάθηκαν από τους κατηγορούμενους ως μάρτυρες υπεράσπισης.

Από την πλευρά τους, οι μάρτυρες δημοσιογράφοι, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση μέσω της άρσης τηλεφωνικού απορρήτου, αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με τα όσα καταλογίζονται στους κατηγορούμενους, δηλώνοντας πλήρη άγνοια. Αρκετοί από αυτούς πάντως, επιρρίπτουν εμμέσως πλην σαφώς ευθύνες αποκλειστικά στον προφυλακισμένο Παν. Μουσσά.

Στέλεχος ιστοσελίδας που εμπλέκεται στην υπόθεση, κατέθεσε πρόσφατα: «ο Χρ. Φράγκου πριν πάει στο ραντεβού όπου συνάντησε τον Μουσσά και την Κάτζου βρισκόταν στο γραφείο μου όπου το τηλέφωνό του χτυπούσε επανειλημμένα 4-5 φορές διότι τον καλούσε ο Μουσσάς και ο Φράγκου μου είπε τι θα κάνω με αυτόν τον Μουσσά δεν με αφήνει σε ησυχία. Στο τελευταίο τηλεφώνημα άκουσα τον Φράγκου να του λέει «Τάκη δεν θα έρθω γιατί είναι άρρωστο το παιδί μου» και εκεί κατάλαβα ότι θέλει να τον αποφύγει».

http://news247.gr/

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis