Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:39 | 19/08/2015

Νέο ισχυρό κτύπημα του ΡΚΚ το όποιο κατέληξε σε νέα σφαγή Τούρκων στρατιωτών έχει σκορπίσει τον τρόμο στις τάξεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που δραστηριοποιούνται στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.  

Πιο συγκεκριμένα οι μαχητές της κουρδικής οργάνωσης σκότωσαν 8 Τούρκους στρατιώτες όταν το τεθωρακισμένο όχημα στο οποίο επέβαιναν κτυπήθηκε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στην επαρχία Σίιρτ στις ελεγχόμενες από τους Κούρδους περιοχές της Ν.Α. Τουρκίας.

Το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι Τούρκοι στρατιώτες αποτελούσε μέρος κομβόι στρατιωτικών οχημάτων και τεθωρακισμένων και από την επίθεση τραυματίστηκε ακόμη αδιευκρίνιστος αριθμός Τούρκων  στρατιωτών.

Η επίθεση σημειώθηκε στο δρόμο που συνδέει τα επαρχιακά διαμερίσματα Şirvan και Pervari στην επαρχία της Σίιρτ και η βόμβα πυροδοτήθηκε από απόσταση.

Στο μεταξύ και όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα ένα νέο μέτωπο εναντίον της Τουρκίας διαμορφώνεται με την σύμπραξη των Κούρδων Τουρκίας και Συρίας, μαζί με το Ιράν, για την άμεση και έμπρακτη αντιμετώπιση της νεοοθωμανικής πολιτικής της Άγκυρας η οποία με τα τεχνάσματά της έχει βάλει φωτιά στην περιοχή.

Η συμμαχία αυτή, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ίδιου τουρκικού Τύπου, έχει άμεσες συνέπειες στην ίδια την συνοχή και ύπαρξη της Τουρκίας όπως είναι σήμερα.

Όπως αναφέρεται οι Κούρδοι της Συρίας να έχουν ήδη συμφωνήσει και με τον καθεστώς Άσαντ που έχει αποδεχτεί την αυτονομία τους, σε κοινό μέτωπο κατά των Τζιχαντιστών και σε αυτό οφείλονται οι τελευταίες επιτυχίες του συριακού στρατού κατά των ξενόφερτων εξτρεμιστών μουσουλμάνων.

Οι πληροφορίες που φτάνουν στην Άγκυρα μιλούν για φανερή πλέον υποστήριξη του Ιράν στους Κούρδους που δραστηριοποιούντα στο εσωτερικό της Τουρκίας χτυπώντας διαφόρους στρατιωτικούς στόχους με μεγάλη επιτυχία.

 

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis