Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:35 | 05/02/2017

Κορυφαία προσωπικότητα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, επιδραστικός καλλιτέχνης, εμπνευσμένος δημιουργός με έντονη κοινωνικοπολιτική δράση ο Τζον Λένον συνεχίζει να εμπνέει, να αγαπιέται αλλά και να μπαίνει στο μικροσκόπιο κι ας έχουν περάσει 36 ολόκληρα χρόνια από τον θάνατό του.

Η «ψυχή» των Μπιτλς, που σημάδεψαν ανεξίτηλα την πορεία της μουσικής, βρίσκεται για μία ακόμη φορά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μιας νέας ταινίας αλλά και ενός βιβλίου μέσα στο οποίο καταγράφονται τα λόγια και οι σκέψεις του λίγες μόνον ημέρες πριν από τη δολοφονία του.

Στην πολυσυζητημένη σχέση του Λένον με τη Γιόκο Ονο, τη γυναίκα που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη ζωή και στην καριέρα του, θα είναι βασισμένη η νέα ταινία που ετοιμάζει αυτήν την περίοδο ο υποψήφιος για Οσκαρ σεναριογράφος της «Θεωρίας των Πάντων», Αντονι ΜακΚάρτεν.

Η ταινία, που δεν έχει ακόμη τίτλο, θα εστιάζει στη ζωή του διάσημου ζευγαριού, θα αναφέρεται στην αποχώρηση του Λένον από τους Μπιτλς, θα προσπαθεί όμως παράλληλα να περάσει και κάποια μηνύματα που οι ίδιοι στήριξαν σημαντικά μέσα από τη δράση τους: «Η ιστορία θα επικεντρώνεται σε θέματα που σχετίζονται με την αγάπη, το θάρρος και τον ακτιβισμό στις ΗΠΑ με στόχο να εμπνεύσει τους σύγχρονους νέους να υψώσουν το ανάστημά τους και να δημιουργήσουν ένα ξεκάθαρο όραμα για τον κόσμο που θέλουν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο παραγωγός της ταινίας Μ. Ντε Λούκα ο οποίος έχει βάλει την υπογραφή του σε μεγάλες επιτυχίες μεταξύ των οποίων και τα «The Social Network», «Captain Phillips».

Αυτή θα είναι η τρίτη κατά σειρά ταινία-αφιέρωμα στον Λένον που έχει γυριστεί την τελευταία δεκαετία. Είχαν προηγηθεί το δράμα «Chapter 27» και το «Nowhere Boy».

Στο μεταξύ η τελευταία συνέντευξη που έδωσε λίγες εβδομάδες πριν από τη δολοφονία του στον Ντέιβιντ Σεφ για λογαριασμό του «Playboy» έγινε βιβλίο και κυκλοφορεί και στα ελληνικά με τίτλο «Τζον Λένον & Γιόκο Ονο: Η τελευταία συνέντευξη», σε μετάφραση Σωτήρη Κακίση, από τις εκδόσεις «Βακχικόν».

Πρόκειται για μία συζήτηση-ποταμό, που διήρκεσε 20 ώρες κατά τη διάρκεια της οποίας ο Λένον αναφέρθηκε στη διάλυση των Μπιτλς, τη σχέση του με τα άλλα μέλη του συγκροτήματος, στον γάμο του με τη Γιόκο Ονο, η οποία ήταν παρούσα στη συνέντευξη, αλλά και στα σχέδιά του.

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα στο οποίο ο ίδιος κοιτάζει με αισιοδοξία το μέλλον και εκδηλώνει την επιθυμία να κάνει μια επανεκκίνηση στη ζωή του. Λέει: «Ολοι είμαστε σχετικά νέοι. Το παιχνίδι δεν τέλειωσε ακόμα. Κι άμα το καλοεξετάσεις, απ' ό,τι φαίνεται θα πατήσω τα 40 και η ζωή αρχίζει μετά τα 40 - έτσι υπόσχονται. Κι εγώ το πιστεύω. Νιώθω υπέροχα και δεν βλέπω την ώρα...».

www.pagenews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis