Νέα τουρκική πρόκληση - Πέταξαν μαχητικά πάνω από τις Οινούσσες

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ
Νέα τουρκική πρόκληση - Πέταξαν μαχητικά πάνω από τις Οινούσσες

Μετά τις ειρωνικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, για τα μαχητικά αεροσκάφη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και για την αποστολή των αεροπορικών δυνάμεων της χώρας του, φαίνεται πως τα τουρκικά μαχητικά "εμπνεύστηκαν" και προχώρησαν σε νέα κίνηση προκλητικότητας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert με μια διπλή πρόκληση ξεκίνησε το έργο της παραβατικότητας που ανεβάζει καθημερινά στο Αιγαίο η τουρκική Πολεμική Αεροπορία.

Πριν από λίγα λεπτά, ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16, "σηκώθηκαν" και προχώρησαν σε υπερπτήσεις στις Οινούσσες, που είναι σύμπλεγμα νησιών στο Βόρειο Αιγαίο, παίρνοντας όμως την γνωστή "απάντηση" από τα ελληνικά μαχητικά.Παρόλο που τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 πέταξαν πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά Οινουσσών σε μεγάλο ύψος, τα εχθρικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από τα ελληνικά μαχητικά ετοιμότητας.

Υπενθυμίζεται πως ο Τούρκος Προέδρος Ερντογάν "επιτέθηκε" κατά της Ελλάδας, αναφορικά με τις πτήσεις και τις αναχαιτίσεις που λαμβάνουν χώρα στο Αιγαίο.

Ο Ερντογάν θεωρώντας "τσιφλίκι" του το Αιγαίο μίλησε για τις τουρκικές προκλήσεις που γίνονται καθημερινά στον ελληνικό εναέριο χώρο και το "θράσος" των ελληνικών μαχητικών.

Όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης, ο Ερντογάν μίλησε στο Ηaberturk και είπε όταν ρωτήθηκε αν θα παραλάβει η Τουρκία του S-400 και θα τους ενεργοποιήσει όπως έχει κάνει η Ελλάδα με τους S-300:

«Η Ελλάδα», είπε, «αν είναι απαραίτητο θα ενεργοποιήσει τους S-300». Για τις πτήσεις μαχητικών στο Αιγαίο είπε: «Μα σίγουρα θα τα χρησιμοποιήσουν.

Όταν κάπου κάπου τα αεροσκάφη μας απογειωθούν στο Αιγαίο βλέπετε πως απογειώνονται και τα αεροσκάφη από την Ελλάδα. Όμως όταν απογειωθούν τα αεροσκάφη της Ελλάδας και απογειώσουμε τα δικά μας τότε λένε «γιατί τα απογειώσατε»».

Τι σημαίνει δηλαδή; Αυτά είναι τουριστικά αεροπλάνα; Όταν εσύ απογειώνεις, τότε θα απογειωθεί και το δικό μου. Αυτή η υπόθεση δεν έχει συγχώρεση. Αν συμβεί κάτι άλλο τι θα γίνει; Aς δέσουμε τον γάιδαρό μας σε γερό κοντάρι και μετά έχει ο Θεός!», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος επίσης επισήμανε αναφορικά με την αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400 πως "η Τουρκία δεν μπορεί να αποσυρθεί από τη συμφωνία για τους S-400 με τη Ρωσία", στέλνοντας έτσι σαφή μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

Δεν είναι δυνατόν η Τουρκία να αποχωρήσει από τη συμφωνία που σύναψε με τη Ρωσία για την αγορά του πυραυλικού αμυντικού συστήματος S-400, διαβεβαίωσε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ερωτηθείς εάν είναι δυνατόν η Τουρκία να αγοράσει τους S-400, αλλά να μην τους ενεργοποιήσει, ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε ότι αυτό δεν γίνεται.

Η Ουάσιγκτον έχει προειδοποιήσει την Άγκυρα ότι η προμήθεια των S-400 από τη Ρωσία θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις αμυντικές συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών συμμάχων στο ΝΑΤΟ.

onalert.gr