Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:27 | 25/12/2016

Συνελήφθησαν στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, τρεις διακινητές, δύο υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 28 και 26 ετών και ένας 50χρονος ημεδαπός, διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 12 μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

Στην πρώτη περίπτωση αστυνομικοί του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς δράστες, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα οκτώ μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και συγκεκριμένα στην  Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης - Κομοτηνής, ο οδηγός του παραπάνω οχήματος δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, συνέχισε  την πορεία του και ακολουθήθηκε από αυτούς.

Στην προσπάθειά του να μην συλληφθούν, στον δυτικό Κόμβο Κομοτηνής, κατευθύνθηκε προς τον παράδρομο της Εγνατίας Οδού, όπου έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και προσέκρουσε σε σταθμευμένο φορτηγό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.

Στη συνέχεια οι δύο δράστες τράπηκαν πεζή σε φυγή, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας οκτώ μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Κήπων – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο επιχείρησης, συνέλαβαν τον 50χρονο, διότι οδηγώντας αυτοκίνητο, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ο 50χρονος δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, πλην όμως ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς και τελικά συνελήφθη.

Συνολικά κατασχέθηκαν 2 Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητα, 4 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 220 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν το τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και το τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης.

 www.xronos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis