Νέες συλλήψεις από τους αστυνομικούς των Διευθύνσεων Ασφαλείας, Αστυνομίας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης

Νέες συλλήψεις από τους αστυνομικούς των Διευθύνσεων Ασφαλείας, Αστυνομίας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης

Στοχευμένους ελέγχους, με σκοπό την αντιμετώπιση διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών, τον εντοπισμό φυγόποινων ατόμων, αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων και την καταπολέμηση παρεμπορίου λαθραίων καπνικών προϊόντων, διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας, Αστυνομίας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν:

  •  7 άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών .

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης και κάνναβης.

  •  3 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Μεταξύ αυτών και 54χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κορίνθου το οποίο διατηρείται σε ισχύ με Διάταξη της Προεδρεύουσας Εφέτη Ναυπλίου, για το αδίκημα της έκδοσης πλαστών και εικονικών φορολογικών στοιχείων κατ’ εξακολούθηση συνολικής αξίας άνω των (200.000) ευρώ, πράξεις που έλαβαν χώρα από το 2011 έως το 2012 σε περιοχή της Κορινθίας.
  •  1  άτομο για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκαν αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα και συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Επιπλέον βεβαιώθηκαν  6 πταισματικές παραβάσεις κατ’ εφαρμογή του Νόμου περί Εκδιδομένων επ’ αμοιβή Προσώπων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.