Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:29 | 19/09/2015

Οι αρχές του Μεξικού συνέλαβαν 13 ακόμη ανθρώπους στο πλαίσιο της έρευνας για την απόδραση του βαρόνου των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, ανάμεσά τους τον πρώην διευθυντή της φυλακής υψίστης ασφαλείας από την οποία διέφυγε, όπως και μια κυβερνητική αξιωματούχο η οποία ήταν αρμόδια για τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Συνολικά 20 δημόσιοι λειτουργοί έχουν συλληφθεί ως τώρα στη διάρκεια των ερευνών για την απόδραση του Γκουσμάν από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας του Αλτιπλάνο, στο κεντρικό Μεξικό, τον Ιούλιο.

Ο Βαλεντίν Κάρδενας, ο πρώην διευθυντής της φυλακής του Αλτιπλάνο, η Σελίνα Οσεγκέρα, η πρώην επικεφαλής της διεύθυνσης των ομοσπονδιακών φυλακών, καθώς και 11 σωφρονιστικοί υπάλληλοι συνελήφθησαν, είπε μια πηγή ενήμερη για την πορεία της έρευνας χθες.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης του Μεξικού ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως 13 πρόσωπα συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας για την απόδραση του Γκουσμάν, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Τόσο η Οσεγκέρα όσο και ο Κάρδενας απηλλάγησαν των καθηκόντων τους αμέσως μετά την απόδραση του Γκουσμάν.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ασκήθηκαν διώξεις σε βάρος τεσσάρων δημόσιων λειτουργών, συμπεριλαμβανομένων δύο στελεχών της μεξικανικής υπηρεσίας πληροφοριών CISEN, για τους ρόλους που φέρονται να διαδραμάτισαν στην απόδραση του Γκουσμάν από τη φυλακή.

Ο βαρόνος των ναρκωτικών απέδρασε χάρη σε μια υπόγεια στοά που έφθανε ως το εσωτερικό του κελιού του.

Ο Γκουσμάν είχε αποδράσει από μια φυλακή υψίστης και το 2001, πριν συλληφθεί και πάλι μόλις πέρυσι.

 

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis