Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:57 | 01/01/2015

 

Σε τόπους σκοτεινούς, όπως ο μύθος του αμερικανικού ονείρου στα «Μεγάλα Μάτια» και των παραμυθιών των αδελφών Γκριμ με «Τα Μυστικά του Δάσους», αλλά και η ελληνική «Νορβηγία» του Γιάννη Βεσλεμέ, με τον βρικόλακα Ζανό, που φθάνει στην Αθήνα σε αναζήτηση ζεστού αίματος, ανοίγει η κινηματογραφική χρονιά, την Πέμπτη 1η Ιανουαρίου. 

Πρεμιέρα επίσης για τη νέα ταινία «Αλύγιστος» της Αντζελίνα Τζολί και τη μικρή, αγαπημένη νεράιδα: «Τίνκερμπελ και το Τέρας του Ποτέ».

Τα Μυστικά του Δάσους 

Η κινηματογραφική εκδοχή του βραβευμένου με Τόνι μιούζικαλ «Into the woods» των Στίβεν Σοντχάιμ και Τζέιμς Λαπίν, από τον βραβευμένο με Όσκαρ και σπεσιαλίστα στα μιούζικαλ Ρομπ Μάρσαλ (βλέπε «Chicago», «Εννέα»).

Στο στόρι γίνεται μία συνάντηση κορυφής, καλών και κακών χαρακτήρων από τα κλασικά παραμύθια των αδελφών Γκριμ («Κοκκινοσκουφίτσα», «Ραπουνζέλ», «Τζακ και η φασολιά», «Σταχτοπούτα» ).

Σε πρώτο πλάνο η Μάγισσα Μέριλ Στριπ, η Σταχτοπούτα Άννα Κέντρικ και ο πρίγκιπάς της Κρις Πάιν, η Κοκκινοσκουφίτσα Λίλα Κρόφορντ και ο Λύκος Τζόνι Ντεπ

Το αίτημα της γειτόνισσας μάγισσας προς το άτεκνο ζευγάρι του φούρναρη και της γυναίκας του να παραδώσουν μαγικά υλικά για να αντιστραφεί η κατάρα στο οικογενειακό του δέντρο, είναι απλά το πρόσχημα. 

Αλύγιστος

Η αληθινή ιστορία του Λούις Ζαμπερίνι, δρομέα Ολυμπιακών Αγώνων και υπολοχαγού των αμερικανικών δυνάμεων στον Β' Παγκόσμιο, ο οποίος επιβίωσε από αεροπορικό δυστύχημα και έμεινε ναυαγός για δύο μήνες στα νερά του Ειρηνικού, προτού αιχμαλωτιστεί από τους Ιάπωνες.

Η ταινία βασίζεται στο ομότιτλο best - seller της Λόρα Χίλενμπραντ και έχει για πρωταγωνιστή τον Τζακ Ο’Κόνελ («Γροθιές στους Τοίχους» και «’71»). 

Η Αντζελίνα Τζολί περνά δεύτερη φορά πίσω από την κάμερα, με τους αδελφούς Κοέν στη σεναριακή προσαρμογή αλλά και, ως πολύτιμο σύμβουλο, τον ίδιο τον ήρωα της, Λούις Ζαμπερίνι, λίγο πριν φύγει από τη ζωή σε ηλικία 97 χρονών. 

Μεγάλα μάτια

Μία αληθινή ιστορία και ένα από τα μεγαλύτερα καλλιτεχνικά σκάνδαλα στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ο ταλαντούχος Τιμ Μπάρτον επιστρέφει σε μία φιλμογραφία που είχε εγκαταλείψει για περίπου δύο δεκαετίες και αφηγείται την περιπέτεια της ζωγράφου Μάργκαρετ Κιν και του καταπιεστικού δεύτερου συζύγου της Γουόλτερ, ο οποίος οικειοποιούνταν -έβαζε τη δική του υπογραφή στους δικούς της πίνακες- και πουλούσε τους αμφιλεγόμενους πίνακές της με παιδιά που κοιτούσαν με μεγάλα, υγρά, θλιμμένα μάτια, κάνοντας μια τεράστια περιουσία στην Αμερική του '60.

Τους ρόλους ερμηνεύουν η Έιμι Άνταμς και ο Κριστόφ Βαλτς

Η Τίνκερμπελ και το Τέρας του Ποτέ

Η αστεία και γενναία νεράιδα των ζώων, η Φλώρα, πιστεύει ότι δεν μπορείς να κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του -ή ένα ζώο από τα δόντια του- και έτσι πιάνει φιλίες με ένα τεράστιο, μυστηριώδες πλάσμα, το Τέρας του Ποτέ. Ενώ η ΤίνκερΜπελ και οι φίλες της δεν είναι και τόσο σίγουρες για αυτήν την τρομακτική άφιξη στο Πίξι Χόλοου, οι κομψές Νεράιδες ανιχνευτές ξεχύνονται να αιχμαλωτίσουν το τέρας πριν καταστρέψει το σπίτι τους. Η Φλώρα πρέπει να εμπιστευτεί την καρδιά της και να κάνει μια υπέρβαση αν θέλει να πείσει τα κορίτσια να τη βοηθήσουν για να σώσει το Τέρας του Ποτέ. Το έκτο καρτούν με ηρωίδα την Τίνκερμπελ είναι σε σκηνοθεσία Στιβ Λότερ.

Στη μεταγλώττιση ακούγονται μεταξύ άλλων, οι φωνές των Κατερίνα Τσάβαλου, Αφροδίτη Σημίτη, Χρήστου Θάνου, Ιωάννας Πηλιχού, Γιούλικα Δκαφιδά, Τζένη Θεωνά... 

Απόψε Τρώμε στης Ιοκάστης

Ο Βασίλης Μυριανθόπουλος διασκευάζει για το σινεμά τη γνωστή θεατρική επιτυχία -το έργο του Ακη Δήμου- που είχε ανέβει σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή με τη Σοφία Φιλιππίδου. Η σάτιρα μίας μεγαλοαστικής οικογένειας κατά τη διάρκεια ενός δείπνου που τελικά δεν ολοκληρώνεται ποτέ… 

Παίζουν: Ρένια Λουιζίδου, Τάκης Σπυριδάκης, Παύλος Ορκόπουλος, Κλέλια Ρένεση

Νορβηγία

Ο βρικόλακας Ζανό, αφού φθάνει στην Αθήνα του 1984 σε αναζήτηση ζεστού αίματος, καταλήγει να περιμένει μέρες τον προμηθευτή του σε μια παρακμιακή ντισκοτέκ ονόματι «Ζαρντόζ». Εκεί θα γνωρίσει μια αισθησιακή πόρνη και τον Νορβηγό ντίλερ της, οι οποίοι και θα τον πείσουν να τους ακολουθήσει σε μια ύποπτη δουλειά στην Πάρνηθα...

Ο παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής Felizol -κατά κόσμο, Γιάννης Βεσλεμές-  κάνει το μεγάλου μήκους κινηματογραφικό του ντεμπούτο. Η ταινία προβλήθηκε στο Κάρλοβι Βάρι και στο Fantastic Fest του Όστιν. 

Παίζουν: Βαγγέλης Μουρίκης, Αλεξία Καλτσίκη, Ντάνιελ Μπόλντα, Σόφη Ζαννίνου.

http://www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis