Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:44 | 15/08/2015

Ραγδαία φαίνεται να είναι η ανάπτυξη της χρήσης έξυπνων συσκευών πολιτικών προδιαγραφών καθώς και online εργαλείων στα σημερινά πεδία των μαχών.

Γράφει ο Γερμανός Κωνσταντίνος

 

Η χρήση του διαδικτύου, με τη μορφή που το ξέρουμε, για πολεμικούς σκοπούς δεν είναι κάτι νέο καθώς χρησιμοποιείται καιρό στον παράλληλο πόλεμο των εντυπώσεων αλλά πλέον φαίνεται ότι η χρησιμότητα του περνάει και στις ''καυτές ζώνες'' των συγκρούσεων.

Κούρδοι μαχητές φαίνεται να χρησιμοποιούν εργαλεία όπως τα google maps και google earth για να δώσουν συντεταγμένες και ''εικόνα'' από τα πεδία των μαχών στα συμμαχικά βομβαρδιστικά, συγκεκριμένα οι Κούρδοι μαχητές φαίνεται να αποστέλλουν τις γραμμές ανάπτυξης τους καθώς και κτίρια ή άλλες θέσεις των αντρών του ISIS σημειώνοντας τις με συντεταγμένες στο google maps από όπου οι χειριστές των αεροσκαφών παίρνουν μια πρώτη εικόνα του χώρου που θα κινηθούν ώστε να βρουν το στόχο, με τη μέθοδο να αποδεικνύεται εξαιρετικά αποτελεσματική!

 

Η χρήση όμως του διαδικτύου καθώς και των tablets δεν σταματά εκεί καθώς τόσο οι Κούρδοι μαχητές όσο και οι αντίπαλοι τους τα χρησιμοποιούν ευρέως ώστε να βρίσκουν τα δρομολόγια που θα κινηθούν με ακρίβεια αλλά και άλλα γεωγραφικά στοιχειά ενώ δεν είναι λίγες οι φόρες όπου διάφορα apps χρησιμοποιούνται για τη στόχευση όλμων και συστημάτων πυροβολικού.

Η google όπως και οι υπηρεσίες ασφαλείας των Η.Π.Α αρνήθηκαν πρόσφατα να σχολιάσουν το γεγονός καθώς και τα ερωτήματα που εγείρονται γύρω από το ζήτημα.

http://defencenews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis