Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:44 | 15/10/2020

Την πρόσληψη 800 νέων Συνοριοφυλάκων για το νομό Έβρου ανακοίνωσε πριν από καιρό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, επί ημερών του οποίου όλοι αναγνωρίζουν ότι η Ελληνική Αστυνομία ενισχύεται σημαντικά με προσωπικό.

Δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται πως θα μοριοδοτηθεί και πάλι με 5 μονάδες η εντοπιότητα, όπως έγινε και στην προκήρυξη των 400 μονίμων Συνοριοφυλάκων, οι οποίοι ήδη κάνουν την πρακτική τους εξάσκηση και σε λίγο καιρό θα αρχίσουν να εργάζονται κανονικά στις διάφορες υπηρεσίες. Τότε, ο κ.Χρυσοχοίδης… διόρθωσε την αρχική απόφαση και έδωσε 5 μόρια για την εντοπιότητα, αίτημα που να θυμίσουμε ξεκίνησε με δημοσίευμα του το Evros-news.gr και στήριξαν δυναμικά τόσο η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου όσο και ο βουλευτής Χρήστος Δερμεντζόπουλος.

Έτσι πάνω από 300 νέο Συνοριοφύλακες είναι από τον ακριτικό μας νομό. Στη συνέχεια, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποδέχθηκε και το δεύτερο αίτημα, το οποίο επίσης ξεκίνησε από το Evros-news.gr με αφορμή αιτήματα που είχαν διατυπώσει σε μας γονείς των επιτυχόντων και οι εξετάσεις και τα διάφορα τεστ πραγματοποιήθηκαν στην Αλεξανδρούπολη.

Τώρα, εν όψει του νέου διαγωνισμού για την πρόσληψη 800 νέων Συνοριοφυλάκων, απευθυνόμαστε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη, που ξέρουμε ότι… αφουγκράζεται και είναι ανοιχτός σε προτάσεις. Τουλάχιστον τις εξετάζει προσωπικά ο ίδιος. Πρόκειται για ένα αίτημα το οποίο μεταφέρουμε και προέρχεται από δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες νέους του Έβρου και των οικογενειών τους.

  • Να αυξηθεί το όριο ηλικίας τα 28 έτη , όπως δηλαδή ήταν και στην πρώτη προκήρυξη Συνοριακών Φυλάκων το 2001. Τότε ίσχυαν τα 32 έτη, όπως και για τους Ειδικούς Φρουρούς και μετά άλλαξε και κατέβηκε στα 28 χρόνια.  

Απ’ ότι γνωρίζουμε, με την αύξηση του ορίου ηλικίας συμφωνούν και οι Συνοριοφύλακες και οι συνδικαλιστικές τους οργανώσεις. Επίσης, όσον αφορά την προκήρυξη για τους 800 που προορίζονται και αυτοί για τον Έβρο, θα μπορέσουν να καλυφθούν με άνεση οι θέσεις.

Μαθαίνω ότι διατυπώνουν ενστάσεις κάποιοι επιτελείς, συνεργάτες του υπουργού κ.Χρυσοχοίδη, που μέσα στα γραφεία τους στην οδό Κατεχάκη, κάποιοι εντελώς αποκομμένοι απ’ την πραγματικότητα, επικαλούνται το Ασφαλιστικό και πως θα βγουν όλοι αυτοί στην σύνταξη κάποια στιγμή. Από την στιγμή που το σύστημα πλέον είναι ανταποδοτικό, αυτό νομίζω δεν μπορεί να θεωρηθεί εμπόδιο. Όσα χρόνια υπηρεσίας θα έχει όταν βγει στη σύνταξη, θα παίρνει και το ανάλογο ποσό.

Να μην ξεχνάμε επίσης, ότι τα προηγούμενα χρόνια που δόθηκε η ευκαιρία μέσω της κινητικότητας υπαλλήλων , να μεταφερθούν δημοτικοί υπάλληλοι (δημοτική αστυνομία) από την υπηρεσία του δήμου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη , στην Αστυνομία ως Ειδικοί Φρουροί καθώς και στα Κέντρα Κράτησης ως προσωπικό φύλαξης, το  όριο ηλικίας ήταν 40 ετών.

Γι’ αυτό υπουργέ Μιχάλη Χρυσοχοίδη, πάρε την απόφαση. ΑΥΞΗΣΕ το όριο ηλικίας στα 32 χρόνια και δώσε την ευκαιρία σε πολλούς νέους του Έβρου να ενταχθούν στην μεγάλη και συνεχώς αυξανόμενη “οικογένεια” των Συνοριακών Φυλάκων.  

Θα είναι μια απόφαση που θα βρει την καθολική αναγνώριση και θα αποδείξεις για άλλη μια φορά πως μπορείς να προσαρμόζεις τις αποφάσεις σου με τις ανάγκες της κοινωνίας. Κάτι που ελάχιστοι συνάδερφοι σου πολιτικοί καταφέρνουν.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗΣ

Πηγή:  evros-news.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis