Νέος κίνδυνος για έλλειψη καθαριότητας στις αστυνομικές Υπηρεσίες λόγω λήξης των συμβάσεων

Νέος κίνδυνος για έλλειψη καθαριότητας στις αστυνομικές Υπηρεσίες λόγω λήξης των συμβάσεων

Έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο, κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, μέσω ΠΟΑΣΥ, για την επικείμενη λήξη των συμβάσεων καθαριότητας στις αστυνομικές Υπηρεσίες και τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε περίπτωση καθυστερημένης ανανέωσής τους.

         

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

 

Με το παρόν έγγραφο θέλουμε να επισημάνουμε ότι την 31-12-2020 επίκειται η λήξη της παράτασης των συμβάσεων παροχής υπηρεσιών καθαριότητας από ιδιωτικά συνεργεία.

 

Δυστυχώς, αυτή η συνθήκη μάς είναι γνώριμη καθώς, στο πρόσφατο παρελθόν, έχει σηματοδοτήσει ανθυγιεινές συνθήκες στους χώρους εργασίας μας.

 

Πολλώ δε μάλλον, τη δεδομένη χρονική στιγμή που σύσσωμο το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας δίνει μια τιτάνια μάχη έναντι της πανδημίας, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επαναληφθούν εικόνες με σωρούς σκουπιδιών, ακάθαρτων κρατητηρίων και  γραφείων. Πλέον, η καθαριότητα δεν είναι μόνο θέμα υγιεινής αλλά έχει μετουσιωθεί σε ζήτημα επιβίωσης.

 

Επειδή ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού και άλλων μολυσματικών ασθενειών είναι άμεσος και δεδομένων των καθυστερήσεων που διαχρονικά παρατηρούνται στις διαδικασίες επί των σχετικών εγκυκλίων και διαταγών, παρακαλούμε για την μεσολάβησή σας ώστε να πραγματωθούν έγκαιρα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ανανέωση των συμβάσεων καθαριότητας και καμία Αστυνομική Υπηρεσία να μην μείνει ούτε μια μέρα χωρίς συνεργείο καθαριότητας.

  

Θεσσαλονίκη, 4 Δεκεμβρίου 2020

     
Ο Πρόεδρος                   Ο Γεν. Γραμματέας
ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος        ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
6936800701                        6948753589