Νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ ο πατέρας του Νίκου Παππά

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ...
Νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ ο πατέρας του Νίκου Παππά

Την τοποθέτηση του Στέλιου Παππά, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και πατέρα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, στη θέση του προέδρου του ΟΑΣΘ, ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Η επιλογή προκάλεσε ήδη την αντίδραση της ΝΔ που αντέδρασε με μια δηκτική ανακοίνωση.

Ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε την τοποθέτηση του Στέλιου Παππά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη: «Το ότι τοποθετείται πρόεδρος ο Στέλιος Παππάς έχει τη δική του σημειολογία» είπε ο κ. Σπίρτζης και πρόσθεσε «δεν θα παίξουμε με την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ και είναι κεντρική επιλογή, το κεντρικό μήνυμα. Για αυτό και μπαίνει ένα ιστορικό στέλεχος του χώρου με μεγάλη εμπειρία στα οικονομικά».

Υποστήριξε επίσης ότι τα μέλη της νέας διοίκησης του ΟΑΣΘ, «θα λειτουργήσουν ως εκκαθαριστές, και για ένα μικρό χρονικό διάστημα και ως λειτουργοί, θα εκκαθαρίσουν τον οργανισμό και θα προετοιμάσουν τη μετάβαση στον νέο φορέα».

«Εμείς – πρόσθεσε - φιλοδοξούμε οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης να ανήκουν στη Θεσσαλονίκη, το μετρό να ολοκληρωθεί και να ξεκινήσει τη δοκιμαστική του λειτουργία το 2019, να γίνει μια προσπάθεια, της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης, των φορέων της Θεσσαλονίκης, ώστε επιτέλους τα λεωφορεία και ο ΟΑΣΘ να αποκτήσουν τον κοινωνικό, περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα που πρέπει να έχουν. Πλέον τα λεωφορεία ανήκουν στον ελληνικό λαό και ο ΟΑΣΘ στους Θεσσαλονικείς» ανέφερε ο υπουργός.

Αντιδρώντας στην τοποθέτηση του κ. Στέλιου Παππά, η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Ο πατέρας του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Παππά διορίστηκε πρόεδρος στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.  Προφανώς αυτό έγινε κατόπιν κλήρωσης που πραγματοποίησε ο κ. Σπίρτζης. Και σε ανώτερα!».

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr