Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:29 | 16/05/2018

Ένας Γερμανός ηλικίας 48 ετών έχασε τη ζωή του τη Δευτέρα στο καντόνι του Tessin, στη νότια Ελβετία, σε ατύχημα όπου το Tesla του κάηκε ολοσχερώς.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Ticino εξήγησε ότι οι μπαταρίες ήταν η αιτία της άμεσης και βίαιης πυρκαγιάς που δεν άφησε στον άτυχο Γερμανό καμία πιθανότητα να σωθεί. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το αυτοκίνητο χτύπησε στο κεντρικό διαχωριστικό στηθαίο του αυτοκινητοδρόμου και πήρε φωτιά.

Οι πυροσβέστες εξήγησαν στο Facebook: «Η βίαιη πρόσκρουση είχε ως αποτέλεσμα τη γρήγορη και ασταμάτητη υπερθέρμανση των μπαταριών», ένα γνωστό φαινόμενο στις μπαταρίες ιόντων λιθίου σε περίπτωση πρόσκρουσης.

[custom:google-ads]

Οι Ελβετοί πυροσβέστες έκαναν ό,τι τους ήταν δυνατόν για να πάρουν ακριβείς πληροφορίες από την Tesla όσον αφορά στον πιο αποτελεσματικό τρόπο κατάσβεσης της φωτιάς, ακολουθώντας τις διαθέσιμες οδηγίες στον ιστότοπο της αμερικανικής φίρμας.

Θυμίζουμε ότι οι πυροσβέστες είχαν πρόβλημα να σβήσουν και τη φωτιά στο επίσης θανατηφόρο τροχαίο με Tesla, που συνέβη πριν τρεις εβδομάδες στην California. Μάλιστα, η μπαταρία εκείνου του αυτοκινήτου ανεφλέγη ξανά, έξι μέρες μετά το δυστύχημα!

Τα συμβάντα αυτά δείχνουν ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα απαιτούν ξεχωριστή προσοχή από την πλευρά των πυροσβεστών σε περίπτωση φωτιάς. Και, με τη διάδοση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στους δρόμους, οι πυροσβέστες που δεν έχουν εκπαιδευτεί ειδικά, θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα στην κατάσβεση πυρκαγιών από μπαταρίες.

Η Tesla έσπευσε να δηλώσει «βαθιά θλίψη» για το δεύτερο θανατηφόρο δυστύχημα και είπε ότι θα συνεργαστεί προφανώς με τις ελβετικές Αρχές.

Διαβάστε περισσότερα στο drive.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis