Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:44 | 08/12/2016

Διαβάστε το νέο έγγραφο που εστάλη από την Ένωση Αστυνομικών Πειραιά προς τους αρμόδιους Υπουργούς, τομ Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και λοιπούς φορείς:

 

Σε συνέχεια των υπ’ αριθμ. 091 και 098 εγγράφων μας, από 27-10-2016 και 24-11-2016 αντίστοιχα, με τα οποία επισημάναμε - αναδείξαμε και ρωτήσαμε σχετικά με την άνιση μεταχείριση μεταξύ των νέων συναδέλφων της τέως Α.Π και της τέως Ε.Χ, σχετικά με την Κράτηση Προαγωγής ποσού 144,68 Ευρώ από τον μήνα Νοέμβριο σε αυτούς που ανήκουν στα ταμεία της τέως Αστυνομίας Πόλεων (Α.Π), θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε εκ νέου τα εξής:

Σύμφωνα με τα υπ΄αριθμ. 7011/5/257 & 7011/5/258 απαντητικά έγγραφα από 24 & 29-11-2016 αντίστοιχα, της Διεύθυνσης Διαχείρισης Χρηματικού, η εν λόγω κράτηση δεν γίνεται για τον κλάδο Επικουρικής ασφάλισης, αλλά για τον κλάδο Πρόνοιας και αποτυπώθηκε λάθος στην στήλη του αναλυτικού σημειώματος αποδοχών στο σημείο Τ.Ε.Α.Ε.Χ/Τ.Ε.Α.Υ.Α.Π.

Είναι απορίας άξιο λοιπόν γιατί υπήρξε ολιγωρία από την Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Επιτελικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με τα ανωτέρω έγγραφα της Διεύθυνσης Χρηματικού, μη δίνοντας απάντηση για έγκριση της επιμήκυνσης των δόσεων στο ΤΕΑΠΑΣΑ και την Διεύθυνση Διαχείρισης Χρηματικού/Α.Ε.Α έτσι ώστε να μειωθεί το ποσό της δόσης που καλούνται οι συνάδελφοι να καταβάλλουν υποχρεωτικά.

Επίσης η Διεύθυνση Διαχείρισης Χρηματικού/ΑΕΑ σε περίπτωση απόδοσης, των ήδη παρακρατηθέντων ποσών από τους συναδέλφους, στο Ε.Τ.Ε.Α, είμαστε σίγουροι ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε τα ποσά να αποδοθούν από το Ε.Τ.Ε.Α στο ΤΕΑΠΑΣΑ.

Ως Ένωση επαναπροτείνουμε τα εξής:

α) Να υπάρξει άμεσα επιμήκυνση στις δόσεις που παρακρατείται η ως άνω έκτακτη κράτηση των συναδέλφων, από 6 σε 18 και παράλληλα να συμψηφιστούν οι όποιες δόσεις ήδη παρακρατήθηκαν ή θα παρακρατηθούν με τις τακτικές κρατήσεις, έτσι ώστε να μειωθεί το ποσό της κράτησης, προωθώντας άμεσα νομοθετική ρύθμιση.

β) Να συσταθεί επιτροπή από το Υπουργείο με τη συμμετοχή της ΠΟΑΣΥ, ώστε να επανεξεταστεί το πλαίσιο που διέπει τις κρατήσεις των συναδέλφων μας. 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

ΛΙΟΤΣΟΣ Σπυρίδων

Η Γεν. Γραμματέας

ΜΑΛΑΧΙΑ Αργυρώ

Πειραιάς,  08-12-2016

Αρ. Πρωτ: 102

 

Προς :

 

    

 

              

1) Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης &

     Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Έφη ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ

     (Μέσω ΠΟΑΣΥ)

2) Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών

    κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ (Μέσω ΠΟΑΣΥ)

3) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας

    Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ (Μέσω ΠΟΑΣΥ)

4) Διεύθυνση Οικονομικών / ΑΕΑ

5) Διεύθυνση Διαχείρισης Χρηματικού / ΑΕΑ

6) ΤΕΑΠΑΣΑ

7) Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων

8) Όλες τις Υπηρεσίες Πειραιά

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis