Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:14 | 19/01/2018

Νέο επεισόδιο στα Ίμια βλέπουν τα τουρκικά ΜΜΕ. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το τουρκικό site, nsonhaber.com, ένα σκάφος του τουρκικού λιμενικού προσπάθησε να φτάσει στα Ίμια αλλά δεν μπορούσε να δέσει τόσο λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, όσο επειδή ένα άλλο ελληνικό σκάφος που βρισκόταν εκεί τους εμπόδισε.

Νέα Ένταση στα Ίμια παραμονές της θλιβερής επετείου του 1996

[custom:google-ads]
Σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα ένα ελληνικό σκάφος ένα μίλι από τα Ίμια προερχόμενο από την Κάλυμνο εμπόδισε το τουρκικό  το οποίο είχε πλησιάσει πολύ κοντά στα Ίμια. Όπως γράφει το τουρκικό site το σκάφος του τουρκικού λιμενικού ήταν 50 μέτρα μακριά από τους βράχους των Ιμίων όταν το ελληνικό σκάφος το εμπόδισε. 

Υπενθυμίζεται ότι τα προεόρτια της θλιβερής επετείου στα Ίμια άρχισε η Άγκυρα ήδη από τις 17 Ιανουαρίου. Εκείνη την ημέρα οι επικίνδυνοι ελιγμοί σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής τύπου SG είχαν ως αποτέλεσμα να ακουμπήσει με την κανονιοφόρο Νικηφόρος που εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία στην περιοχή προχθές.  Μιλώντας στο OnAlert υψηλόβαθμη πηγή του Ελληνικού Πενταγώνου είχε τονίσει με μεγάλη επιείκια τότε τονίζοντας ότι επρόκειτο για έναν "άστοχο χειρισμό" από πλευράς των Τούρκων...


Σημειώνεται ότι η τουρκική σελίδα παραθέτει και... ντοκουμέντα τα οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω. 



  

  

  

 http://www.ensonhaber.com

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis