Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:10 | 23/12/2018

Ο λόγος για το νέο USMC Ocular Interruption System, που κατασκευάζεται από την B.E. Meyers and Co.

Η παραγγελία ύψους 10,3 εκατομμυρίων δολαρίων που ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα η Διοίκηση Εξοπλισμού Πεζοναυτών αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης σύμβασης ύψους 49 εκατομμυρίων δολαρίων που ανατέθηκε στη Meyers πέρυσι.

[custom:google-ads]

Η παραγγελία αφορά στην αγορά 917 LA-22 / U OIS συσκευών, που είναι η κωδική ονομασία του αμερικανικού στρατού για το σύστημα Glare Recoil της εταιρείας.

Η συσκευή των 480 γραμμαρίων είναι ένα εκθαμβωτικό πράσινο λέιζερ μέγιστης ισχύος 250mW που λειτουργεί επίσης ως φασματόμετρο λέιζερ για μέτρηση αποστάσεων έως και 500 μέτρα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δύο κορυφαία πιστόλια - Glock 19X vs Beretta M9A3


Σύμφωνα με την Meyers, το Recoil προβάλει μια «αστραφτερή αντανάκλαση» με σκοπό να αποπροσανατολίσει τον στόχο και να εμποδίσει το οπτικό του πεδίο χωρίς ωστόσο να είναι επικίνδυνο για τα μάτια καθώς δεν μπορεί να τυφλώσει –κάτι που είναι ενάντια στη Σύμβαση της Γενεύης. Η εμβέλεια προσβολής του συστήματος είναι στα 500 μέτρα.


Για τους πεζοναύτες η συσκευή ειδοποίησης και προειδοποίησης είναι ένα σημαντικό εργαλείο που περιορίζει την ανάγκη χρήσης θανατηφόρου δράσης, παρέχοντας ταυτόχρονα επιπρόσθετα ασφάλεια στα στελέχη και στις φίλιες δυνάμεις στο πεδίο.


[custom:google-ads]

"Με βάση την πρόσφατη επιχειρησιακή εμπειρία, η προσωρινή αχρήστευση της όρασης ενός ατόμου εκτιμήθηκε ως η καλύτερη λύση για να καλυφθούν τα κενά που εντοπίστηκες στις επιχειρησιακές δυνατότητες των μονάδων. Εποχούμενος ή πεζός καθένας χρειάζεται οπτική επαφή με το περιβάλλον του. Με την προσωρινή υποβάθμιση της όρασης ενός επιτιθέμενου πολλά περιστατικά μπορούν να διευθετηθούν αναίμακτα." (Marine Corps Forces Central Command Area of Operations)


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Μια Beretta τραβάει τα πάνδεινα αλλά βγαίνει νικήτρια

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis