Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:45 | 07/03/2019

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφορικά με την τουρκική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» και τον αντίκτυπο που είχε στην Ελλάδα. 

Ο κ. Ερντογάν, όπως μετέδωσε το Open, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης είπε: 

[custom:google-ads]

«Οι Ελληνες φοβήθηκαν πολύ, τρόμαξαν από τη “Γαλάζια Πατρίδα”. Εμείς, ως έθνος στρατιωτικό, κάνουμε ασκήσεις. Τι θέλουν δηλαδή; Να μην κάνουμε ασκήσεις επειδή φοβούνται οι Ελληνες;»

Το σχόλιό του προκάλεσε γέλια στους δημοσιογράφους -και στον ίδιο- όμως εκείνος συνέχισε, στον ίδιο χλευαστικό τόνο. 

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε μια ελληνική στρατιωτική άσκηση που προγραμματίζεται στο Αιγαίο λέγοντας: 

«Αυτή τη φορά (σ.σ. οι Ελληνες) νομίζουν ότι έβαλαν μυαλό. Και θα κάνουν κι εκείνοι ασκήσεις σε ελληνικά νησιά. Εμείς όμως δεν έχουμε κανένα φόβο, καμία ανησυχία. Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή».

Για την τρομοκρατία

Ο Ταγίπ Ερντογάν στη συνέχεια μίλησε για το θέμα της τρομοκρατίας και τον αγώνα που, όπως είπε, δίνει η Τουρκία. 

Σύμφωνα με το Sigmalive, και σε εκείνο το σημείο αναφέρθηκε στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι ακόμη και Ελληνας να είναι ο τρομοκράτης η Τουρκία θα στρέψει τα όπλα της και σε εκείνον. 

«Δεν είμαστε σε θέση να ξεχωρίσουμε ποιος είναι Κούρδος, Γάλλος, Έλληνας ή Αυστραλός. Όποιος στρέφει το όπλο του κατά του στρατιώτη μου, θα το στρέφουμε κι εμείς εναντίον του» είπε χαρακτηριστικά.

Επιμένει για τις γεωτρήσεις στην Αν. Μεσόγειο

Στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του SigmaLive, ο κ. Ερντογάν εξέφρασε για μια ακόμη φορά τη βούληση της Τουρκίας να συνεχίσει να αναζητά πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Αν. Μεσόγειο. 

«Είμαστε κι εμείς αυτή τη στιγμή σε επαφές με τις χώρες που πραγματοποιούν έρευνες σε εκείνη την περιοχή. Για να εξετάσουμε αν ‘μαζί μπορούμε να κάνουμε έρευνες; Δεν μπορούμε;’ Και θα το δοκιμάσουμε κι αυτό, να συνεργαστούμε μαζί τους, μήπως τα καταφέρουμε» είπε ο Τούρκος πρόεδρος και προσέθεσε:

«Εχουμε μία ευκαιρία να προβούμε σε τέτοια βήματα μαζί. Πρώτα ο Αλλάχ, αυτή τη στιγμή ο ‘Πορθητής’, ο ‘Γιαβούζ’, τα γεωτρύπανά μας πιάνουν δουλειά. Και από την άλλη πλευρά, τα ερευνητικά πλοία μας συνεχίζουν στα επίμαχα σημεία τις έρευνές τους», τόνισε συγκεκριμένα, υπογραμμίζοντας ότι το να βρεις πετρέλαιο δεν είναι καθόλου εύκολη δουλειά. 

Μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι η Τουρκία δεν φοβάται τα έξοδα, όσο και αν στοιχίσουν οι έρευνες, καθώς αυτά τα χρήματα, τόνισε, θα επιστρέψουν στη χώρα.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis