Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:55 | 24/06/2015

Νέα ξέσπασμα από τη Βίκυ Σταμάτη κατά την συζήτηση της αίτησης εξαίρεσης που έχει καταθέσει των τακτικών μελών του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και του αναπληρωτή εισαγγελέα που δικάζει την υπόθεση Τσοχατζόπουλου.

Η κατηγορούμενη για τις χρυσές μίζες συνέκρινε τον εαυτό της με τη Άντα Παπανδρέου και αναρωτήθηκε "τι διαφέρω εγώ από εκείνη".

"Είναι έξω οι υπεύθυνοι και οι ένοχοι και είμαι εγώ φυλακή. Η θέση η δική μου είναι δίπλα στο παιδί μου. Έχω να δω το παιδί μου τρεις μήνες. Οι περιορισμοί είναι απάνθρωπο και φασιστικοί. Μου απαγορεύουν τον καφέ και να προαυλίζομαι. Οι περιορισμοί που ανέχομαι είναι μεσαιωνικοί και τραγικοί, έχει απαγορευθεί ο καφές και ο προαυλισμός. Κοιμάμαι με ανοιχτή την πόρτα, υπάρχουν άνδρες που με φρουρούν, κάνω μπάνιο υπό επιτήρηση και δεν έχω βγει έξω από ένα δωματιάκι 2 επί 2. Η απόφαση του Δικαστηρίου να απορρίψει την αίτηση αποφυλάκισης μου ήταν αναιτιολόγητη. Δεν έχω σχέση ούτε με βάρκα ούτε με υποβρύχια. Πως ο κ. Ζήγρας, η κυρία Λεοντοπούλου, οι κόρες του κ. Ζήγρα, οι ερωμένες και οι σύζυγοι των συγκατηγορουμένων βρίσκονται έξω και εγώ πρέπει να συζητώ για το εάν θα βρίσκομαι στο ψυχιατρείο ή στην φυλακή;"

Πρόεδρος: Ακόμα και αν πιστεύω ότι είστε αθώα, ότι πρέπει να πάτε στο παιδί σας, εμείς είμαστε εδώ για δικάσουμε μία αίτηση εξαίρεσης.
Βίκυ Σταμάτη: Τα μέλη του ΚΥΣΕΑ που διαφέρουν με μένα; Ο κ. Γιωργάκης Παπανδρέου που μας έβαλε στο Δ.Ν.Τ, σε τι διαφέρω από η Άντα Παπανδρέου και εγώ πρέπει να πάω φυλακή; Γιατί παντρεύτηκα έναν άνθρωπο; Έσφαλα δηλαδή που παντρεύτηκα τον άνθρωπο αυτό;

Η Βίκυ Σταμάτη επανήλθε και είπε πως είναι το μόνο πρόσωπο που έχει διασυρθεί, ταλαιπωρηθεί αδικαιολόγητα. "Όταν ο κ. Ζήγρας διέκοπτε, έβριζε και χρησιμοποιούσε εκφράσεις απαράδεκτες για αυτή την αίθουσα και ουδείς τον διέκοψε ενώ η κ. πρόεδρος θώπευε τον κ. Σημίτη, τον κύριο «δεν ενθυμούμε τίποτα». Κυριολεκτικά. Ανοίξτε την παλάμη σας στο ήλιο της δικαιοσύνης".

Νωρίτερα ο δικηγόρος της Βίκυ οι Σταμάτη ανέφερε στο Δικαστήριο πως χθες το βράδυ δημιουργήθηκε νέο επεισόδιο στο Δρομοκαΐτειο μεταξύ της Βίκυς Σταμάτη και ενός φρουρού. "Εκδηλώθηκε και πάλι τη νύχτα επίθεση από φρουρό εναντίον της και δεν κοιμήθηκε όλη νύχτα", είπε, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ένας τρόφιμος προσπάθησε να της δώσει καφέ αλλά ο φρουρός δεν το επέτρεψε, με αποτέλεσμα να γίνει μεγάλη φασαρία.

Ο κ. Ραγκούσης ζήτησε από το Δικαστήριο αναβολή προκειμένου να ετοιμάσουν αναλυτικό υπόμνημα με τους λόγους που η Βίκυ Σταμάτη ζητάει την εξαίρεση των μελών του Δικαστηρίου. Το αίτημα απορρίφθηκε από το Δικαστήριο.

Ο εισαγγελέας στην συνέχεια πρότεινε την απόρριψη της αίτησης εξαίρεσης.
"Όσα ήξερε κυρία Σταμάτη τα κατέθεσε στις εισαγγελείς κυρία Ράικου και Παπανδρέου αλλά και στον ανακριτή κ. Μαλλή στον οποίο μάλιστα κατέθεσε και περιστατικά που αφορούν την έδρα. Σας προσκομίζω την κατάθεση στον κ. Μαλλή για να δείτε πως στήθηκε το εκτελεστικό απόσπασμα για να είναι η κυρία Σταμάτη το εξιλαστήριο θύμα".

 

Άκης: Το δικαστήριο έχει εμμονές

Νωρίτερα στο Δικαστήριο μίλησε και ο Άκης Τσοχατζόπουλος ο οποίος τόνισε : "Το άλλο δικαστήριο έχει κάποιες εμμονές. Με διακόπτει συνέχεια. Στο όνομα της δήθεν δικονομίας. Έγινε κάτι πρωτοφανές στην τελευταία συνεδρίαση. Μόλις ζήτησε την αίτηση αναστολής η γυναίκα μου, και έκανε την αίτηση εξαίρεσης παραλίγο να μας πιάσουν κλωτσοπατινάδα, διέκοψαν τα πάντα. Ο συνήγορος ανέπτυξε τα πάντα προφορικά όμως, και μας υπεδείχθη να το κάνουμε σε τρία λεπτά και έκατσε η γυναίκα μου και έγραψε.

Γιατί δε μας είπε το δικαστήριο να τα υποβάλουμε αναλυτικά γραπτά. Αλλά υπάρχει σκοπιμότητα και πρόθεση. Εδώ και 1,5 χρόνο το δικαστήριο έγινε μεροληπτικό. Υπάρχει πρόβλημα στη Δικαιοσύνη. Σου λέει βάλτους τώρα μέσα και ας πάνε στο Εφετείο να τα βρούνε. Αυτά που τραβάει η γυναίκα μου, μάνα ανήλικου παιδιού... Γίνονται συνεννοήσεις και στο χώρο της δικαιοσύνης. Θέλω να προειδοποιήσω. Είναι έωλη διαδικασία!".

Τελικά το Δικαστήριο αποφάσισε την απόρριψη της αίτησης εξαίρεσης λόγω αοριστίας! Όπως τόνισε η πρόεδρος δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης.

http://www.newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis