Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:55 | 09/03/2015

Νέο πρόγραμμα κατάρτισης και εργασίας για 8.000 ανέργους που απευθύνεται σε νέους ηλικίας 18-24 ετών εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ ετοιμάζεται το επόμενο διάστημα.

Το νέο πακέτο θέσεων ετοιμάζεται στο πλαίσιο της δράσης «Εγγύηση για τη Νεολαία» που προβλέπει θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», η δράση απευθύνεται σε νέους ηλικίας 18 έως 24 ετών διαφόρων εκπαιδευτικών κατηγοριών.

Ειδικότερα, μέρος των θέσεων - θα προσδιοριστεί με την προκήρυξη της δράσης – θα απευθύνεται σε αποφοίτους ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

Για την κατηγορία αυτή προβλέπεται πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών και στη συνέχεια πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας συνολικής διάρκειας 420 ωρών σε δύο φάσεις.

Η πρώτη φάση 180 ωρών θα αφορά την ομαλή ένταξη και ενσωμάτωσή του καταρτιζομένου στο εργασιακό περιβάλλον της επιχείρησης και η δεύτερη φάση 240 ωρών θα αφορά τις δεξιότητες που συνδέονται με τις προδιαγραφές της θέσης πρακτικής.

Παράλληλα, θέσεις θα προβλεφθούν και για απόφοιτους Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι ωφελούμενοι της κατηγορίας αυτής θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 120 ωρών και πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας συνολικής διάρκειας 380 ωρών, η οποία και σε αυτή την περίπτωση θα γίνει σε δύο φάσεις. Αρχικά οι 180 ώρες θα αφορούν την ομαλή ένταξη και ενσωμάτωση του καταρτιζόμενου στο εργασιακό περιβάλλον της επιχείρησης και στη δεύτερη φάση οι 200 ώρες θα αφορούν τις δεξιότητες που συνδέονται με τις προδιαγραφές της θέσης πρακτικής.

iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis