Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:14 | 14/02/2020

Ο Αντιπρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Αθηνών Νίκος Ρήγας, αναφέρθηκε στο φονικό περιστατικό της οδού Μενάνδρου και ανέλυσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΛ.ΑΣ.

«Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας είναι σαν Φαρ Ουέστ. Είναι υποχρέωση της αστυνομίας και των αστυνομικών να παραδώσουν τις γειτονιές στους πολίτες με ασφάλεια», δήλωσε στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα και συνέχισε:

«Τα κεντρικά αστυνομικά τμήματα είναι αποδεκατισμένα. Τον τελευταίο καιρό γίνεται μια προσπάθεια ώστε να υπάρχει έντονη παρουσία των αστυνομικών με πεζές και δίκυκλες περιπολίες, πλην όμως, ένα καρκίνωμα που είναι εδώ και πολλά χρόνια, δεν είναι εύκολο από τη μία μέρα στην άλλη να αντιμετωπιστεί. Πρόκειται για κόσμο αχαρτογράφητο, είναι άνθρωποι οι οποίοι μπαίνουν κατά καιρούς. Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια μπαίνει κάθε καρυδιάς καρύδι. Τους πιάνουμε, τους πηγαίνουμε στη δικαιοσύνη και βγαίνουν έξω. Η κατάσταση αυτή είναι πολλά χρόνια και συνεχώς επιδεινώνεται. Δεν είναι ευθύνη των αστυνομικών. Στα Εξάρχεια παρόλο που κάποιοι προσπάθησαν να επιβάλλουν ένα ιδεολογικό πλαίσιο της περιοχής, είχαμε ποινικά περιστατικά με διακίνηση ναρκωτικών και εγκληματικότητα».

«Πρέπει να υπάρχει μόνιμη και σταθερή παρουσία της αστυνομίας. Το τελευταίο διάστημα γίνονται πραγματικές προσπάθειες να υπάρχει έντονη παρουσία σε όλες τις γειτονιές που υπάρχει εγκληματικότητα», πρόσθεσε και κατέληξε:

«Αυτό που είναι δύσκολο και επικίνδυνο είναι ότι δυστυχώς οι συγκεκριμένες συμμορίες, σε μια πολυπολιτισμική πρωτεύουσα όπως είναι η Αθήνα μεταφέρουν τις αντιδικίες και τα θέματα που έχουν από τις χώρες τους. Προσπαθούμε όσο μπορούμε, έχουμε δεχτεί κι εμείς επιθέσεις. Πρέπει να υπάρχει και μια πολιτική κεντρική γραμμή σε σχέση και με τους δήμους, ώστε να υπάρχει ανάπτυξη σε αυτήν την περιοχή, να υπάρχει περισσότερο φως, να υπάρχουν δουλειές, δημόσιες υπηρεσίες κλπ».

newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis