Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:44 | 01/05/2021

Στην ιστορία της ανθρωπότητας έχουν καταγραφεί πολλές μυστικιστικές σέχτες, αλλά καμία δεν έχει τη «γοητεία» που είχαν οι Ναΐτες Ιππότες και η πορεία τους.


Οι θεωρίες συνωμοσίας, εξ ορισμού, είναι πολύ ελκυστικές. Ισως επειδή η συνωμοσία είναι στη φύση του ανθρώπου. Και αφού είναι στη φύση του, μπορεί συνεχώς να ανακαλύπτει τέτοιες. Το αν ισχύουν ή όχι, φυσικά, περνάει σε δεύτερη μοίρα. Το σημαντικό είναι να υπάρχουν και από εκεί και πέρα όποιος θέλει τις πιστεύει. Στο πέρασμα του χρόνου, ασφαλώς, υπάρχουν αμέτρητες θερίες συνωμοσίας. Καμία, όμως, δεν έχει αντέξει στο χρόνο τόσο πολύ, όσο αυτή για τους Ναΐτες Ιππότες.

Αλλοι λένε ότι είναι η μακροβιότερη πλεκτάνη της παγκόσμιας ιστορίας. Αλλοι έχουν προχωρήσει στον χαρακτηρισμό του «διαπρεπέστερου μύθου του κόσμου». Την αλήθεια, όπως καταλαβαίνει κανείς, δεν μπορούμε να την ξέρουμε. Δεν μπορεί να την ξέρει κανείς. Μπορούμε όμως, επειδή άνθρωποι είμαστε και υπάρχει στη φύση μας, να ασχοληθούμε μαζί τους. Να ασχοληθούμε την ιστορία των Ναϊτών Ιπποτών και των μυστικών τους. Αυτών των μυστικών που παραμένουν τέτοια ακόμη και σήμερα…

Η ίδρυση τους…

Η ιστορία έχει καταγράψει ότι το τάγμα των Ναϊτών Ιπποτών «γεννήθηκε» το 1118 μ.Χ. Ουσιαστικά, όμως, άρχισαν νωρίτερα και συγκεκριμένα το 1065 μ.Χ. Τότε, η Ιερουσαλήμ αλώνεται από αλλόπιστους, οι Χριστανοί προσκυνητές κινδυνεύουν και εννιά μοναχοί από τη Γαλλία θα σχηματίσουν σταδιακά το τάγμα Φτωχοί Συστρατιώτες του Χριστού και του Ναού του Σολομώντα.

Αυτοί οι εννιά, με επικεφαλής τον Hugues de Payens, εγκαθίστανται στο Ορος του Ναού. Εκεί είναι η βάση τους, το στρατηγείο τους. Εκεί θα πάνε πολύ περισσότεροι σιγά-σιγά για να ενσωματωθούν στην ομάδα. Και από εκεί θα αρχίσει η πιο μυστήρια ιστορία όλων των εποχών. Μια ιστορία που θα κάνει άνω-κάτω το Βατικανό, όταν οι Ναΐτες Ιππότες θα επισκεφθούν τον Πάπα. Ο λόγος; Μια ανακάλυψή τους. Ποια όμως;

Οι Ναΐτες έψαχναν τα ιερά κειμήλια της Χριστιανοσύνης. Αυτό ξέρουν όλοι. Οταν, λοιπόν, επισκέφθηκαν το Βατικανό, έδειξαν στον Πάπα τι ανακάλυψαν. Τι ήταν αυτό, δεν το έμαθε ποτέ κανείς. Οι θεωρίες συνωμοσίας κάνουν λόγο για το Ιερό Δισκοπότηρο. Αλλοι λένε ότι ήταν η Κιβωτός της Καινής Διαθήκης. Ποτέ κανείς δεν έμαθε τι παρουσίασαν στον Πάπα, αλλά όλοι έμαθαν την αντίδρασή του: Πλούτος και εξουσία στο τάγμα των Ναϊτών Ιπποτών.

Αυτό, προφανώς, σημαίνει ότι αυτό που ανακάλυψαν, «μετρούσε» πολύ. Πάρα πολύ. Ενδεχομένως περισσότερο και από την Ιερά Σινδόνη, με την οποία έχουν ταυτιστεί οι Ναΐτες Ιππότες, αφού αυτοί τη βρήκαν. Ο,τι κι αν ήταν αυτό που παρουσίασαν στον Πάπα, σημασία έχει το μετά. Το πώς, δηλαδή, έγιναν πανίσχυροι λόγω όσων τους παραχώρησε το Βατικανό.

Η διάλυσή τους…

Εχοντας, πλέον, την αναγνώριση του Πάπα, οι Ναΐτες δέχονται πολλές δωρεές από διάφορους. Δεν είναι, πλέον, μόνο ισχυροί και όλο και περισσότεροι. Είναι και πλούσιοι. Τόσο, ώστε να γίνουν ουσιαστικά αυτοί που δημιούργησαν το πρώτο τραπεζικό σύστημα. Ηταν αυτοί που δημιούργησαν τις επιταγές. Ακούγεται τρελό, αλλά έτσι είναι. Και εξηγούμε: Κάποιος που ζούσε στην Ευρώπη ήθελε να ταξιδέψει στην Ιερουσαλήμ. Φοβόταν, όμως, να κάνει το ταξίδι έχοντας πάνω του χρήματα ή χρυσάφι, κοσμήματα. Η λύση ήταν η εξής: Απευθυνόταν στους Ναΐτες της Ιταλίας ή της Γαλλίας, έπαιρνε ένα ομόλογο και όταν έφτανα στην Ιερουσαλήμ έπαιρνε τα λεφτά του από τα εκεί «κεντρικά».

Ολα αυτά έκαναν το τάγμα των Ναΐτων Ιπποτών όλο και πιο δυνατό, πλούσιο, δημοφιλές. Αρα όλο και πιο επικίνδυνο για τους βασιλείς, όπως για παράδειγμα αυτός της Γαλλίας. Ο Φίλιππος Δ’ ο Ωραίος, έκανε δουλειές με τους Ναΐτες. Στους οποίους, στο τέλος, κατέληξε να χρωστάει αμύθητα ποσά. Από το να τους ξεχρεώσει, επομένως, προτίμησε να τους διαλύσει.

Διαδίδοντας διάφορες ιστορίες για ανήθικες ομοφυλοφιλικές πράξεις και ειδωλολατρικές τάσεις, πετυχαίνει τον σκοπό του. Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 1307 συλλαμβάνει πολλούς Ναΐτες στη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένου του Ζακ Ντε Μολέ. Ηταν ο Μεγάλος Μάγιστρος, αυτός που βασανίστηκε και κάηκε στην πυρά, όπως και οι υπόλοιποι συλληφθέντες.

Το Βατικανό, το οποίο ήταν με το μέρος τους, είχε αρχίσει κι αυτό να αλλάζει στάση. Οχι λόγω των φημών για ειδωλολατρικές τάσεις, αλλά επειδή πολλοί ευγενείς στήριζαν το τραπεζικό τους σύστημα. Προτιμούσαν αυτό, παρά να δώσουν τα λεφτά τους στην εκκλησία. Και το Βατικανό, η εκκλησία γενικότερα, καλώς ή κακώς, είχε πάντα καλή σχέση με το χρήμα.

Ετσι, πέντε χρόνια μετά τις μαζικές συλλήψεις, το 1312 η Παπική Σύνοδος αποφασίζει την κατάργηση του Τάγματος των Ναϊτών Ιπποτών. Οι εκτελέσεις, βέβαια, συνεχίστηκαν για τα επόμενα 2-3 χρόνια. Εκατοντάδες Ναΐτες ρίχνονται κυριολεκτικά στην πυρά, αλλά αυτό δεν έβαλε τέλος και στο μυστήριο…

Τα αιώνια μυστικά…

Εχουν περάσει επτά αιώνες από όταν το Τάγμα των Ναϊτών Ιπποτών καταργήθηκε. Η ιστορία τους, όμως, συνεχίζεται… Δεν είναι, άλλωστε, λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι οι Μασόνοι είναι οι διάδοχοί τους, η εξέλιξή τους. Μπορεί να είναι έτσι, μπορεί και όχι. Ποιος ξέρει… Το σίγουρο είναι ότι ποτέ δεν δόθηκαν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα. Ποτέ δεν λύθηκαν όλα τα μυστήρια. Ποτέ δεν αποκαλύφθηκαν όλα τα μυστικά…

Τι ήταν αυτό που ανακάλυψαν και παρουσίασαν οι Ναΐτες στον Πάπα το 1118 μ.Χ; Ηταν οι Ελευθεροτέκτονες, μια άλλη μυστικιστική σέχτα που εμφανίστηκε μετά την κατάργησή τους, οι απόγονοί τους; Ανακάλυψαν όντως το Ιερό Δισκοπότηρο, το μεγαλύτερο κειμήλιο της Χριστιανοσύνης; Κατείχαν όντως την Ιερά Σινδόνη, μεταφέροντάς τη στο Τορίνο; Είχαν στα χέρια τους την Κιβωτό της Διαθήκης;

Βρήκαν τμήμα από το Τίμιο Ξύλο; Τι ήταν αυτό που έκρυψαν στη Σκωτία και συγκεκριμένα κάτω από το Παρεκκλήσι του Rosslyn; Ή μήπως ισχύει η θεωρία ότι ανακάλυψαν μυστικά κειμήλια της μουσουλμανικής θρησκείας; Κειμήλια που θα είχαν πολύ μεγάλη αξία για το Βατικανό, για ευνόητους λόγους.

Ποτέ κανείς -και αυτό είναι κυριολεκτικό- δεν έδωσε και δεν θα δώσει απαντήσεις σε όλα αυτά. Εκτός κι αν… ξυπνήσουν οι 12 Ναΐτες που ψευτοκοιμούνται κάτω από το Παρεκκλήσι του Rosslyn στη Σκωτία. Γιατί υπάρχει και αυτή η θεωρία συνωμοσίας, η οποία εντάσσεται στη μεγαλύτερη όλων των εποχών. Και την οποία, φυσικά, οι άνθρωποι λατρεύουν γιατί είναι στη φύση τους…

Πηγή:  italians.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis