Ναρκο-θετημένη η Αλβανία στα οχυρά του Ενβέρ Χότζα

ΤΟΝΟΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΕ ΤΟΥΝΕΛ ΚΑΙ ΟΧΥΡΑ
Ναρκο-θετημένη η Αλβανία στα οχυρά του Ενβέρ Χότζα

Ένα ρεπορτάζ της κρατικής ιταλικής τηλεόρασης Rai 3, έρχεται να ταράξει τα νερά στην Αλβανία, αφού αποκαλύπτει τις αποθήκες που χρησιμοποιούν οι ναρκέμποροι της γείτονας χώρας, προκειμένου στη συνέχεια να προωθούν την πραμάτειά τους στην Ευρώπη.
  
«Τόνοι ναρκωτικών κρύβονται στα τούνελ και τα οχυρά – μπούνκερ του αμυντικού συστήματος που είχε κατασκευάσει η Αλβανία κατά την περίοδο του Ενβέρ Χότζα, κατά μήκος των ακτών της χώρας, των χερσαίων συνόρων και γύρω από στρατιωτικού ενδιαφέροντος περιοχές (αεροδρόμια)», αναφέρεται στην έρευνα.Τα μπούνκερ αυτά κατά περιοχές επικοινωνούν μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα σύμπλεγμα που το χρησιμοποιούν πλέον οι μαφιόζοι για να αποθηκεύουν ναρκωτικά και να τα διακινούν από περιοχή σε περιοχή μέχρι να τα εξάγουν από τη χώρα. Οι κατασκευές αυτές βρίσκονται μέχρι και στις παραλίες, οπότε είναι και πιο εύκολο για τους μαφιόζους να μετακινούν τα ναρκωτικά σε πλοιάρια που προσεγγίζουν την ακτή.Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, μιλώντας στην εκπομπή «EstOvest», επισημαίνει πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν αποθηκευμένοι 10.000 τόνοι ναρκωτικών σε τούνελ και πρόκειται να προωθηθούν στην Ιταλία. Ο ίδιος παραδέχεται μεταξύ άλλων πως η χώρα του έχει μετατραπεί σε μια «ναρκο-χώρα».

Το ρεπορτάζ της ιταλικής τηλεόρασης ασχολείται μεταξύ άλλων και με το σκάνδαλο το οποίο έχει ξεσπάσει την Αλβανία και αφορά στην εμπλοκή του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, και πρώην υπουργού Εσωτερικών Σαιμίρ Ταχίρι με ναρκέμπρους.

Διαβάστε την συνέχεια στο zougla.gr