Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:29 | 24/06/2018

Ναρκωτικά στο Δημαρχείο της Αθήνας. Είναι εικόνες που πραγματικά κόβουν την ανάσα. Εικόνες τις οποίες δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» από το Δημαρχείο της πρωτεύουσας της Αθήνας,  που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει ευρωπαϊκή χώρα. Οδός Αθηνάς, Ευπόλιδος και Κλεισθένους, οι πιάτσες «θανάτου»…  ζουν και βασιλεύουν.

Η διακίνηση ναρκωτικών ξεκινάει από τις πρώτες πρωινές ώρες και ολοκληρώνεται αργά το βράδυ, με τους καταστηματάρχες- μετανάστες και Έλληνες- να εκφράζουν κραυγή αγωνίας, στέλνοντας επιστολή μέχρι και στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνο Τσουβάλα. «Κρύβουν την ηρωίνη μέσα στις γλάστρες και την πουλάνε όλο το 24ωρο», λένε στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» οι καταστηματάρχες.

[custom:google-ads]

 «Ναρκωτικά, ξύλο και μαχαιρώματα»

«Σας αποστέλλουμε αυτή την επιστολή όλοι όσοι εργαζόμαστε, κατοικούμε και έχουμε επιχειρήσεις στην περιοχή (Σωκράτους Μενάνδρου Αναξαγόρα Γερανίου , Πλατεία θεάτρου κλπ). Εδώ και αρκετό καιρό έχει αρχίσει να επιδεινώνεται ραγδαία η κατάσταση της ανομίας. Εμπόριο και χρήση ναρκωτικών σε κοινή θέα, κλοπές , εμπόριο κλεμμένων κινητών και ποδηλάτων , μικροπωλητές (Ρομά ) φρούτων και λαχανικών που καταλαμβάνουν οδόστρωμα και πεζοδρόμιο , διαπληκτισμοί αλλοδαπών με ξύλο μαχαιρώματα κλπ», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι καταστηματάρχες της Αθήνας στην επιστολή τους που δημοσιεύει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής»

«Όπως καταλαβαίνεται λοιπόν από όλα τα πάρα πάνω κινδυνεύουμε εμείς οι ίδιοι   καθώς και οι πελάτες μας οι οποίοι έχουν αρχίσει να φοβούνται να επισκεφθούν τα καταστήματα μας. Βέβαια και η εικόνα που δίδεται στους τουρίστες που καταλύουν στα ξενοδοχεία της περιοχής η περνούν από αυτήν δεν είναι καθόλου κολακευτική με την παντελή έλλειψη της αστυνομίας. Για όλα τα πάρα πάνω λοιπόν ζητούμε την συνεχή αστυνόμευση της περιοχής ώστε να επανέλθει η έννομος τάξη και για να αποφευχθούν τα χειρότερα», πρόσθεσαν χαρακτηριστικά στην  επιστολή τους, που κοινοποιήθηκε εκτός από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, στην Εισαγγελία Αθηνών αλλά και στον Δήμο Αθηνών.

Καταστηματάρχες: Κινδυνεύουμε και μας λένε να μην μιλάμε

«Βλέπουμε χρήστες, βλέπουμε εμπόρους, απροκάλυπτα όλο το 24ωρο, να πουλάνε ναρκωτικά σε κεντρικά σημεία.  Όταν τους λέμε να σταματήσουν μας απειλούν και μας εκφοβίζουν. Η κατάσταση είναι τραγική και δεν υπάρχει αστυνόμευση. Μέχρι που θα φτάσει αυτή η κατάσταση; Πίσω από το Δημαρχείο γίνεται συνέχεια εμπόριο ναρκωτικών. Όποιος και να πάει πίσω από το δημαρχείο σπάνε κόκα. Κρύβουν τα ναρκωτικά παντού, την ηρωίνη μέσα στις γλάστρες. Σπάνε μπροστά στα σκαλοπάτια.  Αυτά γίνονται μπροστά στα μάτια περαστικών και τουριστών. Θα ασχοληθεί κανείς μαζί μας επιτέλους;», διερωτάται στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» ένας καταστηματάρχης, ο οποίος δέχτηκε να μας μιλήσει υπό τον όρο της ανωνυμίας καθώς φοβάται και έχει δεχθεί απειλές.

Μετανάστης καταστηματάρχης: Κλέβουν τουρίστες μπροστά στα μάτια μας
Στο συγκεκριμένο σημείο έχουν καταστήματα και αρκετοί μετανάστες, οι οποίοι συνυπέγραψαν την επιστολή που είναι στη διάθεση της εφημερίδας. Ένας από αυτούς μας μίλησε περιγράφοντας πως πέρασε τα πάνδεινα για να ανοίξει κάποιο κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας και να καταφέρει να επιβιώσει στην Ελλάδα μαζί με την οικογένειά του. Αρκετοί έχουν ζήσει ληστείες τις πρώτες πρωινές ώρες μπροστά στα μάτια τους, είτε από εμπόρους είτε από χρήστες ναρκωτικών ουσιών αλλά και από παραβατικές ομάδες. «Έχω δει τουρίστες να είναι έξω από το μαγαζί μου να κοιτάζουν τη βιτρίνα και να θέλουν να μπουν μέσα για να ψωνίσουν και να τους πλησιάζουν άτομα και να τους ληστεύουν. Αυτό φυσικά μας δημιουργεί πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής».  Οι ληστές αρκετές φορές ζητούν… διευθύνσεις από τους τουρίστες  για να τους αποσπάσουν την προσοχή και στη συνέχεια να τους κλέψουν.  «Τους κλέβουν τα κινητά, τους κλέβουν τα πορτοφόλια, η αστυνομία δεν υπάρχει πουθενά και όπου υπάρχει χαζεύει μαζί με τη δημοτική αστυνομία που δεν κάνει τίποτα άλλο από το να κόβει κλήσεις», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.


Δεν είναι λίγες οι φορές που οι έμποροι ναρκωτικών κάνουν «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» και βγαίνουν τα… όπλα και τα μαχαίρια, ούτως ώστε να «επικρατήσουν» στις πιάτσες ναρκωτικών της Αθήνας. «Είχαν σφαχτεί πενήντα μέτρα από το Δημαρχείο, αλλοδαποί ποιος προφανώς θα ελέγξει την αγορά ναρκωτικών, σφαγμένος περιφερόταν μπροστά στα μάτια των πολιτών των τουριστών και απλών περαστικών», μας λέει χαρακτηριστικά ένας καταστηματάρχης.«Οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. που κάθε μέρα δρουν στην περιοχή δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα. Άποψη μου είναι πως η δημοτική αρχή, ομάδες πολιτών αλλά και η κεντρική κυβέρνηση πρέπει να συνδράμουν στη μείωση της εγκληματικότητας,», είπε στον «Ελεύθερο Τύπος της Κυριακής» ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Αθήνας, Δημοσθένης Πάκος . 


Πάντως ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, με συνέντευξή του σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ την περασμένη εβδομάδα ανέφερε πως: «Οι περιπολίες οι οποίες καθιερώθηκαν, οι πεζές περιπολίες. Έχει σημασία -άλλο η εποχούμενη περίπολος, η οποία περνάει φεύγει και από πίσω μπορεί να γίνεται οτιδήποτε και άλλο η πεζή περίπολος η οποία γυροφέρνει συνέχεια στην πλατεία Ομονοίας. Υπάρχει πρόβλημα στα γύρω στενά, λέω για την ίδια την πλατεία και σε άλλες περιοχές, έχουν αυξήσει το αίσθημα ασφάλειας».
 
«Ειδικά επιμείναμε σε κάποιες περιοχές που πηγαίνουν τουρίστες, όπως είναι γύρω από την Ακρόπολη και σε άλλες περιοχές που είχαμε κρούσματα πορτοφολάδων και στου Φιλοπάππου. Τώρα έχετε δει τον τελευταίο καιρό; Έχουν συλληφθεί κάποιοι ξένοι πορτοφολάδες και κάποιοι άλλοι έχουν συλληφθεί. Δεν λέω ότι μηδενίζουμε τα προβλήματα, μειώνουμε τα προβλήματα. Υπάρχει πρόβλημα στις περιοχές κάτω από την Ομόνοια και υπάρχει πρόβλημα και σε άλλες περιοχές στο κέντρο της Αθήνας, όχι του τουριστικού κέντρου, του παρακάτω κέντρου», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος 

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis