Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:14 | 03/08/2017

Ιδιαιτέρως σημαντικά είναι τα αποτελέσματα των συστηματικών ελέγχων που κάνουν τα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, όπως δείχνουν και τα στοιχεία που συγκέντρωσε το ekriti.gr 

Καθημερινά, πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες, έρχονται αντιμέτωποι με διάφορες περιπτώσεις αδικημάτων, εκ των οποίων πολλές, αποδεικνύονται πιο σοβαρές από ότι αρχικά έδειχναν. 

Η πιο πρόσφατη περίπτωση είναι αυτή με τον 63χρονο Βρετανό ο οποίος επέβαινε σε ιστιοφόρο σκάφος στη μαρίνα Ηρακλείου με του Λιμενικούς να διαπιστώνουν μετά τη σύλληψή του, ότι εις βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και ότι φέρεται να έχει απασχολήσει τις Ιταλικές Αρχές για διακίνηση μεταναστών. Μία εξέλιξη που έγινε γνωστή τις τελευταίες ώρες, είναι και η πληροφορία που λέει ότι στο ιστιοφόρο του, βρέθηκε ένα όπλο, μία γεμιστήρα με δέκα φυσίγγια των 09mm, ένα κουτί με δεκαοχτώ φυσίγγια των 09mm και ένα μαχαίρι επιθετικού τύπου με μήκος λάμας 11cm, συνολικού μήκους 20cm.

[custom:google-ads]

Από την πρώτη μέρα του 2017 μέχρι και τις 31 Ιουλίου, διάστημα στο οποίο αναφέρονται τα στοιχεία, τα στελέχη της Ασφάλειας του ΚΛΗ έχουν συλλάβει συνολικά 68 άτομα για διάφορα αδικήματα όπως κατοχή ναρκωτικών, διακίνηση μεταναστών, κατοχή λαθραίων καπνικών προϊόντων και άλλα. 

Σύμφωνα με Αξιωματικούς του ΛΣ, αυτό δείχνει ότι πολλοί θεωρούν πως το Λιμάνι του Ηρακλείου είναι μία εύκολη πύλη ώστε να περάσουν το παράνομο φορτίο τους, είτε αυτό είναι ναρκωτικά, είτε λαθραία τσιγάρα. Τα σχέδια τους όμως δεν προλαβαίνουν να καρποφορήσουν καθώς οι έλεγχοι των Λιμενικών βάζουν μπλοκο στις όποιες κινήσεις τους. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η δραστηριότητα των στελεχών του Γραφείου Ασφαλείας του ΚΛΗ από την αρχή του έτους έως και τις 31 Ιουλίου, έχει ως εξής:

Ναρκωτικά: Συνελήφθησαν 3 Έλληνες και 1 Αιγύπτιος και κατασχέθηκαν 3,130 κιλά ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, 58 γραμμάρια κοκαΐνης, 1,3 γρ. έκσταση σε σκόνη και 8 χάπια.
Λαθραία καπνικά προϊόντα: Συνελήφθησαν  3 Ελληνες, 2 Αλβανοί, 11 Πακιστανοί, 6 Ουκρανοί και κατασχέθηκαν 21,530 κιλά χύμα καπνού, 1.576.780 πακέτα τσιγάρων, 1.976 συσκευασίες καπνού, 1 φορτηγό πλοίο, 4 φορτηγά οχήματα, 3 ι.χ. οχήματα, και 1 δ.κ. όχημα.

Κατοχή και χρήση πλαστών εγγράφων: Συνελήφθησαν 7 Πακιστανοί, 3 Ουκρανοί, 3 Αιγύπτιοι, 3 Σύριοι, 1 Έλληνας και κατασχέθηκαν 4 πλαστά δελτία αιτήσαντος άσυλο αλλοδαπού, 5 πλαστά δελτία αιτούντα διεθνή προστασία, 2 πλαστά διαβατήρια, 4 πλαστές ταυτότητες, 1 πλαστό δελτίο ομογενούς και 1 πλαστό δίπλωμα κυβερνήτη ιστιοφόρου σκάφους.

Εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος διακίνησης αλλοδαπών σε συνεργασία με το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος ΕΛ.ΑΣ. και το National Crime Agency Μ. Βρετανίας, κατά το οποίο συνελήφθησαν 19 άτομα από συνολικά 49 κατηγορούμενους και 113 παράνομοι μετανάστες ενώ κατασχέθηκαν συνολικά 6 οχήματα και 1 δίκυκλο. Να σημειωθεί ότι πρόκειτια για μία από τις πιο σοβαρές υποθέσεις διακίνησης μεταναστών που απασχόλησε τις Αρχές (Λιμενικό και Αστυνομία) τα τελευταία χρόνια, μία υπόθεση που έκανε τον γύρο του κόσμου.

Διακίνηση μεταναστών: Συνελήφθησαν 3 Ουκρανοί οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι είχαν αποβιβάσει μετανάστες σε Ιταλικές Ακτές και κατασχέθηκε 1 ιστιοφόρο σκάφος ενώ συνελήφθησαν 1 Σύριος και 1 Πακιστανός για διευκόλυνση προώθησης αλλοδαπών σε έδαφος χώρας Ε.Ε. και στο εσωτερικό της Ελλάδας αντίστοιχα.

Σύλληψη ενός Έλληνα για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος κατά την οποία κατασχέθηκαν 1 εξωλέμβιος κινητήρας και 1 λέμβος και σε συνεργασία με Λιμεναρχείο Σαρωνικού και τη Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων συνελήφθη ακόμη 1 ημεδαπός και κατασχέθηκαν 26 εξωλέμβιοι κινητήρες.

Μιλώντας στο ekriti.gr για όλα όσα καλείται να διαχειριστεί η υπηρεσία, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηρακλείου κ. Ευθύμιος Δουβής, δήλωσε ότι: Η διαρκής ετοιμότητα, οι καλές πρακτικές και η αποδοτική μεθοδολογία των Βαθμοφόρων που στελεχώνουν το Γραφείο Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, σε συνδυασμό με τον υψηλό επαγγελματισμό και την προσήλωση στο καθήκον, αποφέρουν καίρια χτυπήματα ενάντια στην παραβατικότητα, ενδυναμώνοντας το κύρος του Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ.
Η μάχη για την παγίωση της νομιμότητας και την προστασία της δημόσιας τάξης και ασφάλειας είναι καθημερινή, αφού οι ολοένα εξελισσόμενες μορφές εγκληματικότητας δεν αφήνουν περιθώριο εφησυχασμού. Το στελεχιακό δυναμικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου ανταποκρίνεται με ταχύτητα, ακρίβεια και αποτελεσματικότητα σε όλες τις προκλήσεις.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ι. Παπαδάκης

Διαβάστε περισσότερα στο ekriti.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis