Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:34 | 17/06/2015
Αναδημοσίεση από το site http://www.eksegersi.gr
 
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο αρμόδιος εισαγγελέας προτείνει στο συμβούλιο πλημμελειοδικών να ακυρώσει τη διαδικασία λήψης DNA από τον Γρηγόρη Τσιρώνη, στην οποία προχώρησε η κακόφημη Αντιτρομοκρατική, διότι δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος, όπως τροποποιήθηκε μετά την πρόσφατη απεργία πείνας των πολιτικών κρατούμενων.

Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στον κατηγορούμενο να διορίσει τεχνικό σύμβουλο, ο οποίος έχει το δικαίωμα να παρίσταται σε όλα τα στάδια της διαδικασίας. Ο εισαγγελέας προτείνει την επανάληψη της διαδικασίας όπως προβλέπει ο νόμος.
 
Σχετικά με την προκλητική αυτή ενέργεια της Αντιτρομοκρατικής, που πήρε με τη βία DNA από τους κατηγορούμενους, χωρίς αυτοί να έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν τα δικαιώματά τους, καθώς και με το αίτημα της υπεράσπισης να ακυρωθεί η παράνομη διαδικασία γράψαμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας.
 
Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη και περιμένοντας την απόφαση του συμβουλίου, επαναλαμβάνουμε αυτό που γράψαμε:
 
Τι λέει, άραγε, ο «καθηγητής Πανούσης», πολιτικός προϊστάμενος των ασφαλιτών, για τα κατορθώματα των αντιτρομοκρατικάριων; Ρητορικό είναι το ερώτημα. Είμαστε σίγουροι ότι η διάταξη του νόμου αποτελεί «ψιλά γράμματα» για τον υπουργό Καταστολής, όπως είναι και για τους ασφαλίτες υφισταμένους του. Αντιτρομοκρατική και τήρηση της τυπικής αστικής νομιμότητας είναι έννοιες ασύμβατες. Και οι υπουργοί της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου δεν έχουν καμιά διάθεση να άρουν αυτή την ασυμβατότητα.
 
http://www.eksegersi.gr
 
 
Μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν οι ανωτέρω πληροφορίες ....
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis