Να αναζητηθούν ευθύνες για τον τραυματισμό των συναδέλφων

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΩΣ ΣΑΚΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΞ
Να αναζητηθούν ευθύνες για τον τραυματισμό των συναδέλφων

Η Προοδευτική Ανεξάρτητη Συνεργασία Αστυνομικών εκφράζει την αγανάκτησή της προς τους υπευθύνους των χθεσινών Μέτρων Τάξης, στο υπουργείο Εργασίας των οποίων τα λάθη, τους καθιστούν εμμέσως υπεύθυνους για τον τραυματισμό των συναδέλφων μας και ζητά  την παραδειγματική τιμωρία τους.

Οι συνάδελφοι της Δ.Α.Ε. / ΥΜΕΤ/ Υ.Α.Τ./  που κατά βάση βρίσκονται καθημερινά στο μάτι του κυκλώνα, καλούνται  να αντιμετωπίσουν  κάθε φορά εκτός από το μένος των εκάστοτε διαδηλωτών,  αντιεξουσιαστών κτλ., την  ανεπάρκεια και τα ελλείμματα της φυσικής και πολιτικής μας ηγεσίας, που χρησιμοποιούν συνεχώς τις διμοιρίες για «κάθε χρήση», χωρίς σχέδιο, προγραμματισμό και μέτρα ασφαλείας.

Το χθεσινό παράδειγμα κατά το οποίο  οι  συνάδελφοί  μας  χρησιμοποιήθηκαν ως σάκος του μποξ  αφού δόθηκε εντολή σε εννέα αστυνομικούς να αντιμετωπίσουν 500 εξαγριωμένους διαδηλωτές χωρίς να  κάνουν χρήση των δημοσίων υλικών που έχουν  για να προστατεύσουν την σωματική τους ακεραιότητα αποτελεί την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πως επηρεάζει το νέο μισθολόγιο τον Αρχιφύλακα με 30 χρόνια Υπηρεσίας

Καταγγέλλουμε απερίφραστα έτσι τόσο την φυσική μας ηγεσία, που αφήνει απροστάτευτο τον Έλληνα Αστυνομικό, από την «τυφλή βία » και χωρίς κανένα σχέδιο και μέριμνα διασφάλισής του, εμπλοκή στις περιστάσεις της συγκυρίας, αλλά και την πολιτική μας ηγεσία, που χρησιμοποιεί την ελληνική αστυνομία, ως θάλαμο αποσυμπίεσης της κοινωνικής και πολιτικής έντασης.

Ενεργοποιώντας εν τέλει ανακλαστικά κοινωνικού αυτοματισμού εναντίον της ελληνικής αστυνομίας και «υποκινώντας» εναντίον της αισθήματα κοινωνικής απέχθειας, ως μηχανισμού καταστολής.

Υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά  την αποψίλωση που έχουν υποστεί οι δ/ριες εδώ και τρία χρόνια ζητούμε την άμεση ενίσχυσή τους γιατί υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα  όταν αυτές επιχειρούν με μειωμένη  δύναμη.

Κλείνοντας καταγγέλλουμε απερίφραστα τις επιθέσεις και εκφράσεις ωμής βίας εναντίον των συναδέλφων μας από «πολίτες», που αδυνατούν πλέον να καταλάβουν, ότι ο Έλληνας Αστυνομικός ως εγγυητής – με αίμα, με την ίδια του τη ζωή, το καταμαρτυρούν εξάλλου τα εκατοντάδες νεκρά θύματά μας – της συνταγματικής τάξης και της ελευθερίας των πολιτών, δεν είναι «εχθρός» του πολίτη, αλλά κοινωνικός συμπαραστάτης

Η  προσφυγή στη Δικαιοσύνη που αποφάσισε χθες το Δ.Σ της ΕΑΣΥΑ είναι πράγματι μονόδρομος και ευελπιστούμε ότι οι υπεύθυνοι αυτή την φορά θα λογοδοτήσουν. Επίσης πιστεύουμε ότι πρέπει να αντιδράσουμε με κινητοποιήσεις έξω από τις υπηρεσίες των ανώτατων αξιωματικών που είναι υπεύθυνοι για τους τραυματισμούς των συναδέλφων  κάνοντας αρχή από την Γ.ΑΔΑ.
 

  1. ΓΡΑΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος Αντιπρόσωπος ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ/ΔΑΕΑ/ΥΑΤ 
  2. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος Αντιπρόσωπος ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ/ΔΑΕΑ/ΥΑΤ
  3. ΦΩΤΗΣ  Βασίλειος Αντιπρόσωπος ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ /ΔΑΕΑ/ΥΜΕΤ
  4. ΨΑΛΛΙΔΑΣ Γεώργιος  Αντιπρόσωπος ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ /ΔΑΕΑ/ΥΑΤ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Μέριμνα για παράταση του χρόνου χορήγησης βραχείας άδειας έτους 2017