Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:59 | 13/04/2020

 

Προς: Κο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρυσοχοΐδη Μιχαήλ

 

Κοιν.: Ko Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Χαρδαλιά Νικόλαο

Κο Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Παπαγεωργίου Βασίλειο

Κο Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος Κολοκούρη Στέφανο

Νομική Υπηρεσία Π.Σ.

Κο Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής Αρχυπύραρχο Παλιούρα Γεώργιο

Κο Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευσίνας Πύραρχο Αυγουλέα Μιχαήλ

Πολιτικούς Φορείς – Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Εργαζόμενους Π.Σ. – Μ.Μ.Ε.

Θέμα: « Χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού όπως προβλέπεται, στους πυροσβέστες που τη δικαιούνται – Άμεση ανάκληση της πειθαρχικής δίωξης, που ασκήθηκε σε συνάδελφο που ζήτησε τη συγκεκριμένη άδεια »

Κύριε Υπουργέ

Ενημερωθήκαμε από συνάδελφό μας που υπηρετεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευσίνας, ότι η Διοίκησή του δεν του χορηγεί την άδεια ειδικού σκοπού όπως ακριβώς προβλέπεται από το άρθρο της από 11-3-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ( Φ.Ε.Κ. Α΄ 55 ) καθώς και από την υπ. αριθμ. 15848 οικ. Φ.215.4/15-3-2020 Απόφαση Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίες ορίζουν τα κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και τον περιορισμό της διάδοσής του. 

Η συγκεκριμένη άδεια (4 ημερών εκ των οποίων η 1 ημέρα αφορά κανονική άδεια), αποτελεί ένα από τα έκτακτα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της διασποράς της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Χορηγείται και στους εργαζόμενους στο δημόσιο και στο ένστολο προσωπικό, προκειμένου να απουσιάζουν από την υπηρεσία τους το χρονικό διάστημα αναστολής της λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων στις οποίες φοιτούν τα τέκνα τους.

Με το άρθρο 2 της υπ. αριθμ 14556/448/2020/7-4-2020 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ Β΄ 1208), η χρήση της άδειας ειδικού σκοπού, παρατείνεται μέχρι και την 24η Απριλίου 2020.

Ο συνάδελφος είχε ζητήσει να λάβει την ανωτέρω άδεια από τις 14 Μαρτίου και προσκόμισε όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που του ζήτησε η υπηρεσία του.

Από τις 14 Μαρτίου δεν έχει εκτελέσει υπηρεσία και αιφνιδίως την Παρασκευή 10 Απριλίου, ενημερώθηκε ότι ορίζεται σε υπηρεσία την Κυριακή 12 Απριλίου.

Ο συνάδελφος δήλωσε με αναφορά στην υπηρεσία του ότι είναι απαραίτητο να συνεχίσει να του χορηγείται η άδεια ειδικού σκοπού όπως προβλέπεται, ιδιαίτερα μετά το γεγονός ότι η σύζυγός του υποβλήθηκε πρόσφατα και εκτάκτως σε εγχείρηση και της δόθηκε 10ήμερη αναρρωτική άδεια.

Ο συνάδελφος αναγκάστηκε να προσέλθει για εκτέλεση υπηρεσίας μαζί με τα 2 ανήλικα παιδιά του που δεν μπορούσε να αναθέσει σε κανέναν να τα επιβλέπει, γιατί θα έθετε σε κίνδυνο συγγενικά του πρόσωπα που υπάγονται σε ευπαθείς ομάδες.

Η Διοίκησή του τον έθεσε « εκτός υπηρεσίας », ενέργεια που οδηγεί σε πειθαρχική δίωξη του υπαλλήλου.

Ο συνάδελφος με αναφορές προς την Διοίκησή του ανέλυσε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και ζήτησε διευκρινήσεις για τη μη συνέχιση της άδειας ειδικού σκοπού που δικαιούται. Παράλληλα ενημέρωσε ότι προκειμένου να διευκολύνει την υπηρεσία του εάν υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία της, μπορεί να επανέλθει σύντομα για εκτέλεση υπηρεσίας και συγκεκριμένα στις 18 Απριλίου, όταν λήγει η αναρρωτική άδεια της συζύγου του.

Κύριε Υπουργέ

Ο συνάδελφος έχει απόλυτη ανάγκη να συνεχίσει να λαμβάνει την συγκεκριμένη άδεια, για να φροντίσει τα παιδιά του και παράλληλα να διαφυλάξει την υγεία όλων των οικείων του.

Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο, να μην του δίνονται οι απαραίτητες και πλήρεις διευκρινήσεις από την υπηρεσία του για ποιο λόγο δεν συνεχίζει να του χορηγείται η άδεια που δικαιούται σύμφωνα με τον νόμο και παράλληλα να ασκείται πειθαρχική δίωξη εναντίον του.

Ζητάμε:

  • Να χορηγηθεί όπως προβλέπεται η άδεια ειδικού σκοπού στον συνάδελφο μας και σε όσους από τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους τη δικαιούνται και την έχουν αιτηθεί, σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 11ης Μαρτίου 2020 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, καθώς και την Απόφαση του Αρχηγού του Π.Σ.

  • Να μην ασκηθεί καμία πειθαρχική δίωξη στον συνάδελφό μας, ο οποίος δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να ζητήσει αυτό που δικαιούται, προκειμένου να προστατεύσει την οικογένειά του και τους δικούς του ανθρώπους.

Οι πυροσβέστες στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και τηρούν στο έπακρο τις υποχρεώσεις τους, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας και για όλη την ανθρωπότητα.

Αναμένουμε όμως και από την Πολιτική και τη Φυσική μας Ηγεσία να εξασφαλίσουν για τους πυροσβέστες, ότι από την πλευρά της υπηρεσίας:

  • Θα τηρούνται οι κανονισμοί και οι υποχρεώσεις των Διοικήσεων, σύμφωνα με τον νόμο.

  • Δεν θα αδικούνται και θα εξετάζονται τα νόμιμα αιτήματά τους, δείχνοντας κατανόηση απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτοί και οι οικογένειές τους.

  • Δεν θα εκδηλώνεται αυταρχισμός και καταχρηστική άσκηση Διοίκησης εναντίον τους.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

  

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis