Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:16 | 23/03/2020

Την επιστροφή του στην υπηρεσία του ζητεί ειδικός φρουρός, ο οποίος απολύθηκε για χρήση ναρκωτικών ουσιών, με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στην προσφυγή του ο πρώην ειδικός φρουρός ζητεί από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο την ακύρωση της απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου με την οποία τέθηκε εκτός Σώματος καθώς του αποδόθηκαν παραπτώματα για την εν γένει δραστηριότητα και συμπεριφορά του, τα οποία «μαρτυρούν διαφθορά χαρακτήρα».

Στην επίμαχη πειθαρχική απόφαση καταγράφεται το ιστορικό των παραπτωμάτων στα οποία φέρεται να διέπραξε ο νεαρός με αφετηρία το 2009 όταν εμφανίζεται να προμηθεύτηκε από ιδιώτη παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα και να έκανε χρήση ηρωίνης ενώ ακολούθησε η επεισοδιακή σύλληψη του από συναδέλφους του.

Ο πρώην ειδικός φρουρός τέθηκε για πρώτη φορά εκτός Σώματος το 2012, ωστόσο, δυο χρόνια αργότερα δικαιώθηκε από το Διοικητικό Εφετείο το οποίο ακύρωσε την  απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου για έλλειψη νόμιμης και επαρκούς αιτιολογίας.

Μετά την δεύτερη απόλυση του προσέφυγε εκ νέου στη δικαιοσύνη η οποία απέρριψε ως απαράδεκτη την αίτηση ακύρωσής του, καθώς κατατέθηκε εκπρόθεσμα και επιδίκασε σε βάρος του την δικαστική δαπάνη του Ελληνικού Δημοσίου, η οποία ανέρχεται στα 171 ευρώ. Στη συνέχεια προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο βάζει στο «μικροσκόπιο» του την υπόθεση.

Πηγή news.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis