Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:30 | 28/03/2015

Εδώ και μήνες συζητάμε για το νέο ρολόι της Apple. Συζητάμε την τιμή του, τις δυνατότητές του αλλά και το γεγονός ότι η συνολική αγορά του πακέτου iPhone 6 και Apple Watch θα κοστίσει τουλάχιστον 1100€ για τις φθηνότερες εκδοχές και των δύο προϊόντων.

Για σταθείτε όμως! Είναι απαραίτητο να έχει κάποιος iPhone για να αγοράσει το ρολόι; Η απάντηση είναι ότι για να εκμεταλλευτεί κάποιος όλες τις δυνατότητες του νέου ρολογιού, ναι. Πρέπει να έχει και το τηλέφωνο.

Ωστόσο, αν δούμε λίγο όλες τις λειτουργίες του ρολογιού των 349 δολαρίων (και λογικά αντίστοιχων ευρώ όταν έρθει στη χώρα), θα ανακαλύψουμε ότι ακόμα και χωρίς το πανάκριβο τηλέφωνο, το Apple Watch μπορεί να μας δώσει πολλά.

Ας δούμε όμως αρχικά τι ΔΕΝ μπορεί να κάνει κάποιος που έχει Apple Watch αλλά δεν έχει iPhone.

  • Δεν θα μπορείτε να συνδεθείτε στο ίντερνετ
  • Δεν θα έχετε σήμα GPS
  • Δεν θα έχετε υποστήριξη από το Siri
  • Δεν θα έχετε ειδοποιήσεις για μηνύματα κλπ.

Με τα δυσάρεστα πίσω μας, θα ασχοληθούμε τώρα με όσα θα μπορείτε να κάνετε με το νέο ρολόι σας!

Ωρα-Ξυπνητήρι

Εστω και χωρίς το iPhone, το Apple Watch μπορεί να λέει την ώρα (μαγικό!), να λειτουργεί ως χρονόμετρο, και να εγγράφει απλά ραντεβού στο δικό του ημερολόγιο.

iTunes και Apple TV

Το Apple Watch μπορεί να μην έχει GPS, είναι όμως ένα πολύ καλό remote control τόσο για το iTunes στον υπολογιστή σας όσο και για το Apple TV σας!
 

Μουσική και Φωτογραφίες

Το ρολόι της Apple έχει ενσωματωμένη χωρητικότητα 2GB για διάφορα αρχεία. Ακόμα και χωρίς ένα iPhone μπορείτε να συνδέσετε ακουστικά με Bluetooth και να ακούσετε μουσική που έχετε μεταφέρει μέσω του υπολογιστή σας αλλά και φωτογραφίες για να τις βλέπετε στη μικροσκοπική του οθόνη.

Δεδομένα

Το ρολόι, έστω και χωρίς το iPhone μπορεί να καταγράφει τον παλμό της καρδιάς σας, τα βήματα που κάνατε, τις σκάλες που ανεβοκατεβήκατε και το πόσο καιρό είστε όρθιος ή καθιστός χωρίς όμως να μπορεί να προσδιορίσει τη γεωγραφική τοποθεσία σας αφού δεν έχει δικό του GPS. Για να μετατρέψει όλα τα παραπάνω δεδομένα σε κάτι «χειροπιαστό» χρειάζεται ένα iPhone για να τα αναλύσει.

Αυτά που μπορείτε να κάνετε με ένα Apple Watch αλλά χωρίς ένα iPhone ίσως δεν είναι πολλά αλλά δεν είναι και λίγα. Ποιος ξέρει, μπορεί η Apple να θέλει να δοκιμάσετε το ρολόι της έστω και αν δεν ανήκετε στην οικογένεια, πληρώνοντας «μόλις» 350 δολάρια ή ευρώ και να γλυκαθείτε για το επόμενο βήμα…

http://www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis