Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:53 | 08/01/2017

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

Οι εργασίες του έκτακτου πανελλαδικού συνεδρίου της Ομοσπονδίας (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.), με τη συμμετοχή των πρωτοβάθμιων ενώσεων, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11-1-2017, πρέπει να έχουν ένα και μόνο στόχο:

ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΖΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών έχει προειδοποιήσει εδώ και αρκετούς μήνες, για το νέο σύστημα «καρμανιόλα» για τις μεταθέσεις, που θέλει να μας επιβάλλει και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΑΝ.ΕΛ.

Θέλουν να μας ξεσπιτώνουν συνεχώς με μεταθέσεις και μετακινήσεις, για να μπαλώνουν τα τεράστια κενά του Π.Σ. σε προσωπικό. Θα μας διαλύσουν οικονομικά και θα ανατρέψουν τον οικογενειακό μας προγραμματισμό. Οι εξελίξεις που διαδραματίζονται τώρα, με τις εκπαιδεύσεις συναδέλφων από διάφορες περιοχές της χώρας, χωρίς τη θέλησή τους, με σκοπό να επανδρώσουν άμεσα τα αεροδρόμια της FRAPORT, προμηνύουν σωρεία μεταθέσεων και μετακινήσεων για χιλιάδες πυροσβέστες, όχι μόνο για τα αεροδρόμια, αλλά και για υπηρεσίες σε όλη τη χώρα.

Συνάδελφοι πυροσβέστες

Να μην ξεχνάμε ότι ο θεσμός του κανονισμού μεταθέσεων και των προσλήψεων καταχτήθηκε πριν μια 20ετια με σκληρούς αγώνες από το νεοσύστατο συνδικαλιστικό κίνημα. Έτσι μπήκε φρένο στις ανεξέλεγκτες και χωρίς κριτήριο και χρονικούς περιορισμούς, αλλεπάλληλες μεταθέσεις των υπαλλήλων του Π.Σ. για την κάλυψη των τεράστιων οργανικών κενών ή και για εκδικητικούς λόγους.

Για όλες αυτές τις εξελίξεις που διαδραματίζονται στην υπηρεσία μας, για τα μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του Π.Σ., τις νέες επικείμενες μειώσεις στους μισθούς μας, αλλά και την κατάργηση πυροσβεστικών υπηρεσιών και κλιμακίων που αναμένεται άμεσα με την αναδιάρθρωση που προωθεί η κυβέρνηση, η Ε.Α.Κ.Π. πραγματοποίησε παραστάσεις διαμαρτυρίας και τη φετινή αντιπυρική περίοδο στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς και σε περιφερειακό επίπεδο.

Όταν η Ε.Α.Κ.Π. πραγματοποιούσε κινητοποιήσεις το καλοκαίρι, το προεδρείο της Ομοσπονδίας (Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. - ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ - με τη στήριξη και των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ) και οι υπόλοιπες συνδικαλιστικές παρατάξεις του χώρου μας (Α.Ε.Π. ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ), με τη συνειδητή αδράνεια και αποχή τους, από το δρόμο του αγώνα, πρόσφεραν σημαντική βοήθεια και σε αυτή την κυβέρνηση για να συνεχίσει να υλοποιεί την πολιτική της, ενάντια στα δικαιώματά μας και σε βάρος της πυρασφάλειας της χώρας. Χαρακτηριστική είναι και η πρόσφατη ανακοίνωση της παράταξης ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ (4-1-2017), που ενώ αποδίδει ευθύνες στο προεδρείο της Ομοσπονδίας και στον Αρχηγό του Π.Σ., δεν κάνει καμία αναφορά για τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΑΝ.ΕΛ. και των προηγούμενων Ν.Δ. - ΠΑ.ΣΟ.Κ., που υλοποίησαν τις αντεργατικές πολιτικές και τις αποφάσεις της Ε.Ε., ενάντια στα δικαιώματα του υπαλλήλων του Π.Σ.

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

Η Ε.Α.Κ.Π. δεν προτείνει απλά κάποιες συναντήσεις και συζητήσεις. Καλεί τους πυροσβέστες σε συνεχή αγώνα για να πεταχτεί στα σκουπίδια ο νέος Κανονισμός Μεταθέσεων της κυβέρνησης. Να παλέψουμε για έναν δίκαιο Κανονισμό Μεταθέσεων στη βάση της πρότασης που έχουμε καταθέσει. Να μονιμοποιηθούν οι 5ετούς θητείας και οι συμβασιούχοι συνάδελφοι και να καλυφθούν όλες οι ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό του Π.Σ. με αύξηση των δαπανών του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Λέμε όχι στις προτάσεις της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας για τις μεταθέσεις και τις μετακινήσεις, που διευκολύνουν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Με αυτές τις θέσεις συμμετέχει η Ε.Α.Κ.Π. στο έκτακτο συνέδριο της Ομοσπονδίας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους πυροσβέστες, ιδιαίτερα από την Αττική, να συμμετέχουν στο συνέδριο της Ομοσπονδίας την Τετάρτη 11-1-2017 και ώρα 10:00 στην Αθήνα (ξενοδοχείο STANLEY). Να απαιτήσουμε από το προεδρείο της Ομοσπονδίας, να μετατραπεί το συνέδριο σε πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή. Να παρθούν αποφάσεις για ένταση και κλιμάκωση του αγώνα, το αμέσως επόμενο διάστημα.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΑ ΜΑΖΙΚΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ
 

Γ ια την Ε.Α.Κ.Π.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis