Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:27 | 31/05/2016

Η Coca- Cola κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1915 και σήμερα επιλέγεται 1.9 δισ. φορές την ημέρα σε πάνω από 200 χώρες του κόσμου. Παρ' όλα αυτά, κανείς δεν έχει καταφέρει να την αντιγράψει. Ποιο είναι το μυστικό της;

Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για τις αρωματικές ύλες και τον τρόπο που αυτές προστίθενται στα υπόλοιπα συστατικά! Κανείς - εκτός από τους υπεύθυνους της Coca-Cola- δε μπορεί να ξέρει τι αρώματα χρησιμοποιούνται και πως ακριβώς επεξεργάζονται, ώστε να δίνουν αυτή την μοναδική γεύση στο συγκεκριμένο ρόφημα.

Κατά τα άλλα, η συνταγή της Coca-Cola, κάθε άλλο παρά κρυφή είναι. Δε θα μπορούσε να κυκλοφορεί στο εμπόριο με κρυφά συστατικά, καθώς ένα σωρό οργανισμοί τροφίμων εκεί έξω υπάρχουν για να μας προστατεύουν.

Τι περιέχει, λοιπόν, ένα ποτήρι; Τις απαντήσεις έχει η Μαριλίνα Τσετσώνη, Διευθύντρια Επιστημονικών Υποθέσεων και Νομοθεσίας Τροφίμων Coca-Cola Hellas, με ευθύνη για Ελλάδα, Βουλγαρία Κύπρο και Μάλτα.

- ΝΕΡΟ

Φυσικά νερό! Η κανονική Coca-Cola σε ποσοστό 88% και οι Zero, Light, Zero χωρίς καφεΐνη σε ποσοστό 99%.

- ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ

Όπως όλα τα αναψυκτικά, έτσι και η Coca-Cola έχει αυτές τις χαρακτηριστικές φυσαλίδες χάρη στο διοξείδιο του άνθρακα. Είναι εγκεκριμένο για χρήση στα τρόφιμα από τις παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές.

- ΖΑΧΑΡΗ

Σε ένα ποτήρι κανονικής Coca-Cola των 250 ml, περιέχονται 5-6 κουταλάκια ζάχαρης. Σε light, zero, zero χωρίς καφεΐνη, δεν περιέχεται ζάχαρη.

- ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΑ

Τα γλυκαντικά είναι συστατικά που χρησιμοποιούνται για να δώσουν σε τρόφιμα ή επιτραπέζια γλυκαντικά, σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ. Η Χρήση τους καθορίζεται από τη νομοθεσία τροφίμων. Δεδομένου ότι είναι 30-3.000 φορές γλυκύτερα από τη ζάχαρη, η χρήση τους γίνεται σε πολύ μικρές ποσότητες. Αντικαθιστούν πλήρως ή μερικώς τη ζάχαρη.

- ΚΑΡΑΜΕΛΟΧΡΩΜΑ

Το χρώμα της Coca-Cola οφείλεται στο καραμελόχρωμα. Είναι ασφαλές, εγκεκριμένο συστατικό, ως πρόσθετο τροφίμων, από τις αρμόδιες αρχές ασφαλείας τροφίμων ανά τον κόσμο. Η Coca-Cola χρησιμοποιεί τη μορφή E150d. Εκτός από την Coca-Cola, καραμελόχρωμα υπάρχει σε μια ευρεία ποικιλία συσκευασμένων τροφίμων όπως δημητριακά, σάλτσες κλπ.

- ΦΩΣΦΟΡΙΚΟ ΟΞΥ

Αυτό το οξύ, δίνει στην Coca-Cola την χαρακτηριστική όξινη γεύση. Είναι ένα ασφαλές εγκεκριμένο πρόσθετο. Περιέχει φώσφορο που περιέχεται σε τρόφιμα όπως το κρέας, το κοτόπουλο και το αβγό και επιπλέον αποτελεί συστατικό στοιχείο των οστών μας.

- ΚΑΦΕΙΝΗ

 

 

Ένα κουτάκι (330ml) Coca-Cola ή Coca-Cola Zero περιέχει 32 mg καφεΐνης. Φυσικά, στο προϊόν Coca-Cola Zero χωρίς καφεΐνη, δεν περιέχεται.

- ΑΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΥΛΕΣ

Και εδώ, το μυστικό! Η Coca-Cola περιέχει φυσικές αρωματικές ύλες. Η αρωματική σύνθεση των προϊόντων της εταιρείας, είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης έρευνας και προσδίδει τη μοναδική γεύση τους. Το ακριβές μείγμα των αρωματικών υλών είναι το μεγάλο, καλά φυλαγμένο μυστικό της Coca-Cola.

 

ladylike.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis