Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:19 | 05/06/2019

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται χιλιάδες Αστυνομικοί που αναμένουν εντός λίγων ημερών την προκήρυξη πρόωρων Βουλευτικών εκλογών. Η κατάσταση αυτή θέτει σε ομηρία τους συναδέλφους που έχουν προγραμματισμένη άδεια κατά την Α' θερινή περίοδο, ήτοι από 15/06 έως 08/07. Ο προγραμματισμός των αδειών έχει πραγματοποιηθεί από αρχές του έτους με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι, αν όχι όλοι, να έχουν προχωρήσει σε αγορά εισιτηρίων και κρατήσεις ξενοδοχείων και εξ ου κινδυνεύουν με ακύρωση των διακοπών τους αλλά και με σημαντική οικονομική ζημία.
 
Οι συνάδελφοι ήδη διένυσαν μία προεκλογική περίοδο, πραγματοποίησαν χιλιάδες επιδόσεις, εκτέλεσαν μέτρα σε δεκάδες προεκλογικές συγκεντρώσεις και για δύο (2) συνεχόμενα Σαββατοκύριακα προέβησαν σε φυλάξεις εκατοντάδων εκλογικών κέντρων με αποτέλεσμα την υπηρεσιακή τους καταπόνηση. Επιπλέον οι παρούσες οικονομικές συνθήκες δεν παρέχουν την δυνατότητα σε κανέναν Αστυνομικό να ανταπεξέλθει στην ενδεχόμενη οικονομική ζημιά από ακύρωση εισιτηρίων και κρατήσεων, θέτοντας σε κίνδυνο τον οικογενειακό προγραμματισμό τους αλλά και την οικογενειακή του ειρήνη.

[custom:google-ads]
 
Θεωρώ ότι είναι επιτακτική ανάγκη ο φετινός προγραμματισμός αδειών να θεωρηθεί ως «εξαιρετική περίπτωση» σύμφωνα με το πνεύμα του τελευταίου εδαφίου της 2ης παραγράφου του άρθρου 12 του ΠΔ 27/1986, ώστε να χορηγηθούν άδειες στους συναδέλφους και να αποφευχθεί η τυπολατρική διακοπή και ανάκληση τους αν δεν υπάρχουν πραγματικοί λόγοι που να το επιβάλλουν.

Δεν πρέπει οι οικογένειες μας να πληρώσουν άλλη μία φορά τα σπασμένα εφόσον δεν φέρουμε εμείς την ευθύνη για αυτό το έκτακτο γεγονός.
 
Κοκονάς Αριστείδης
Αντιπρόσωπος της ΕΥΑΘ στην ΠΟΑΣΥ
Μέλος ΕΚΑ

Δείτε στο Policenet.gr:  Δηλώσεις της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis