ΝΔ: Να μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ τι έκανε ο γιος του Βούτση στην «υποδοχή» του Κουφοντίνα

ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
ΝΔ: Να μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ τι έκανε ο γιος του Βούτση στην «υποδοχή» του Κουφοντίνα

"Επίθεση" στον Σταύρο Κοντονή και τα όσα είπε στην Βουλή για την άδεια Κουφοντίνα, εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία. Παράλληλα καλεί τον πρωθυπουργός αλλά και την κυβέρνηση γενικότερα να σχολιάσουν την παρουσία του γιου του Νίκου Βούτση στην έξοδο του ηγετικού στελέχους της 17 Νοέμβρη από την φυλακή.

Η ΝΔ στην ανακοίνωσή της τονίζει πως «για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση ψεύδεται συνειδητά. Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής, υποστήριξε σήμερα στην Βουλή ότι ο δολοφόνος Κουφοντίνας πήρε άδεια με νόμο που ψηφίστηκε επί Νέας Δημοκρατίας. Ουδέν ψευδέστερον»,Η Πειραιώς σημειώνει πως η κυβέρνηση της Ν.Δ. με το νόμο 4274/14 όρισε ρητά ότι οι κρατούμενοι που έχουν καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη, δεν μπορούν να πάρουν άδεια εξόδου πριν παρέλθουν 18 έτη πραγματικής κράτησης.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με το που κατέλαβε την εξουσία, κατήργησε αυτή τη διάταξη και επανέφερε τα 8 έτη κράτησης ως χρονική προϋπόθεση άδειας ακόμη και των τρομοκρατών», προσθέτει η ΝΔ και σε υστερόγραφο συμπληρώνει: «Θα είχε ενδιαφέρον οι κατά τα άλλα λαλίστατοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, να μας πουν πώς σχολιάζουν ότι ο γιος του Νίκου Βούτση, ο καταδικασθείς για συμμετοχή του στους Πυρήνες της Φωτιάς Χρήστος Πολίτης και ο συνιδρυτής του Ρουβίκωνα Λάμπρος Γούλας βρέθηκαν σήμερα στον Κορυδαλλό για να πανηγυρίσουν την έξοδο του αρχιδολοφόνου της 17 Νοέμβρη».

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.gr