Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:21 | 27/08/2021

Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας δήλωσε ότι αν και αξιωματικοί βρέθηκαν στην Queen Street την Παρασκευή, μετά από πληροφορίες για προγραμματισμένη διαδήλωση, αντίκρισαν μόλις ένα άτομο, όπως ανέφερε το Newshub.

«Η αστυνομία βρέθηκε στην περιοχή και μίλησε με ένα άτομο που έφτασε σκοπεύοντας να παραστεί στη διαδήλωση. Η αστυνομία μίλησε με το άτομο που ενθαρρύνθηκε να συμμορφωθεί με τους κυβερνητικούς περιορισμούς επιπέδου 4 και επέλεξε να αποχωρήσει», δήλωσε εκπρόσωπος.

Είπε ωστόσο ότι συνεχίζουν να παρακολουθούν την κατάσταση.

Σύμφωνα με το Newshub, το κάλεσμα είχε γίνει μέσω λογαριασμού στο Instagram, που καλούσε τους ανθρώπους «που βλέπουν την ευρύτερη εικόνα» να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία.

Η ανάρτηση επέκρινε την πρωθυπουργό Τζασίντα Άρντερν και την κυβέρνηση για «καταστροφή της οικονομίας» και των «θέσεων εργασίας», παρά το γεγονός ότι το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 4 % το τρίμηνο του Ιουνίου 2021 και η οικονομία αντιμετώπισε την πανδημία καλύτερα από το αναμενόμενο.

Την περασμένη εβδομάδα, περίπου 100 διαδηλωτές κατά του lockdown συγκεντρώθηκαν στην Queen Street και τέσσερα άτομα συνελήφθησαν.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν επίσης σε διαμαρτυρία περίπου 20 ατόμων στην πόλη Ταουράνγκα έξω από το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Μια άλλη ομάδα συγκεντρώθηκε έξω από ένα αστυνομικό τμήμα στην πόλη Νέλσον την ίδια μέρα, αλλά διαλύθηκε όταν οι αστυνομικοί εξέδωσαν 20 προφορικές προειδοποιήσεις.

Η χώρα βρίσκεται σε εθνικό lockdown καθώς αντιμετωπίζει ένα κύμα της μετάλλαξης Δέλτα. Η απόφαση να τεθεί η χώρα σε αποκλεισμό επιπέδου 4 - το υψηλότερο δηλαδή επίπεδο - ελήφθη μετά την εμφάνιση ενός κρούσματος στην κοινότητα την περασμένη εβδομάδα. Υπάρχουν τώρα 346 κρούσματα.

Νωρίτερα σήμερα η πρωθυπουργός παράτεινε το εθνικό lockdown μέχρι και την 31η Αυγούστου.

 

Με πληροφορίες του Guardian

 

www.lifo.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis