Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:20 | 25/12/2015

Νεκρός έπεσε σε αεροπορική επιδρομή ο ηγέτης του Στρατού του Ισλάμ (Jaysh Al Islam) στη Συρία, Ζαχράν Αλούς, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με πηγές, μάλιστα, η μυστική έδρα της οργάνωσης είχε μπει στο στόχαστρο των ρωσικών δυνάμεων και λέγεται πως ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη την έπληξαν σκοτώνοντας τον Αλούς.

Ο Αλούς, ο οποίος ηγείτο μίας από τις πιο ισχυρές ομάδες ανταρτών στα περίχωρα της Δαμασκού, λέγεται ότι τη στιγμή της επίθεσης συμμετείχε σε συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη άλλων ομάδων ανταρτών στην ανατολική Γκούτα που βομβαρδίζεται συχνά από κυβερνητικές δυνάμεις.

Την ίδια ώρα, αναφορές κάνουν λόγο και για νεκρούς ανάμεσα στους υπόλοιπους ηγέτες που συμμετείχαν στις συνομιλίες με τον Αλούς.

Ο Στρατός του Ισλάμ λέγεται ότι διατηρεί στενές σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία, που είχε ανακοινώσει τον περασμένο μήνα ότι θα φιλοξενούσε μέλη της συριακής αντιπολίτευσης για συνομιλίες. 

Παράλληλα, όπως επισημαίνει το Russia Today υπήρχαν καταγγελίες για τις «απάνθρωπες μεθόδους» που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της, ανάμεσα στις οποίες οι δημόσιες εκτελέσεις των φυλακισμένων, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τις συνέκριναν με τις βαρβαρότητες του Ισλαμικού Κράτους.

 

www.pronews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis