Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:44 | 01/12/2014

Μια συγκλονιστική φωτογραφία που δείχνει το δράμα των Σύριων προσφύγων οι οποίοι πραγματοποιούν απεργία πείνας, κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Μεταξύ των διακοσίων απαργών, είναι και ένας πατέρας με το μόλις 30 ημερών βρέφος του, ο οποίος συνεχίζει την απεργία πείνας και την καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος

Το νεογέννητο, μοιράζεται με τους γονείς του τις κακουχίες καθώς όλες αυτές τις ημέρες και τις νύχτες, βρίσκεται μαζί τους στη σκηνή, βιώνοντας τις συνθήκες των μεγάλων.

Οι 200 Σύριοι, δηλώνουν ότι είναι πρόσφυγες πολέμου και ζητούν να τους αναγνωριστεί το καθεστώς του πρόσφυγα, καθώς επίσης να λυθούν τα οξυμμένα προβλήματα σίτισης και στέγασης, που αντιμετωπίζουν.

Ζητούν ακόμη, να τους παρασχεθεί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με δεδομένο ότι αρκετοί αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και κυρίως τα παιδιά.

Για την ώρα, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, απευθύνονται σε έναν μόνο γιατρό συριακής καταγωγής, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Αθήνα, αλλά δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες τόσων ανθρώπων.

Τα συγκλονιστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα με το νεογέννητο βρέφος, ενός μόλις μήνα, κατέγραψε ο εικονολήπτης Περικλής Αγγελόπουλος.



Πηγή: iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis