Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:44 | 08/07/2020

Εκλεγμένα μέλη της Ν.Ε.Σ.Π.Α.Α. έγιναν αποδέκτες διαμαρτυριών από εγγεγραμμένα μέλη της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή την ανακοίνωση του Προεδρείου της Ένωσης για τα ‘’ δωρεάν ‘’ καταλύματα στην Χαλκιδική .

Από την ίδρυσή της η ΝΕ.Σ.Π.Α.Α. ήταν και θα είναι υπέρ πρωτοβουλιών για την διευκόλυνση της καθημερινότητας των μελών της Ένωσης Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας (Ε.Α.Κ.Μ.) προς διευκόλυνση, πρωτίστως του υπηρεσιακού τους βίου αλλά και της καθημερινότητάς τους.

«Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020,

Κατά συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και ενώ είχαμε ζητήσει  προφορικώς στο Δ.Σ. αλλά και  με δύο έγγραφα μας , με τελευταία ημερομηνία τον Μάρτιο του 2020 , από το Προεδρείο  να μας αναλύσει εάν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση για το πρόγραμμα δωρεάν καταλυμάτων , ήλθε επιτέλους η απάντηση . Δια στόματος του Ταμία της Ενώσεως πληροφορηθήκαμε ότι , η Ε.Α.Κ.Μ. για τα καταλύματα του καλοκαιριού του 2019 πλήρωσε 5972 ευρώ και παρόμοιο ποσό πλήρωσε τον Χειμώνα του 2019/2020 για τα καταλύματα στον Παλαιό Παντελεήμονα Πιερίας και στο Άγκιστρο Σερρών. Για έναν χρόνο μόνο δηλαδή , περίπου 12.000  ευρώ .

Επίσης μας πληροφόρησε ότι ένας επιχειρηματίας δώρισε – πλήρωσε κάποια επιπλέον δωμάτια , αλλά μάλλον δεν θεώρησε το Προεδρείο σοβαρό τον λόγο να μας πληροφορήσει ποιος ήταν ώστε να υπάρξει και έγκριση του Διοικητικού συμβουλίου , με ότι αυτό συνεπάγεται ως προς την διαφάνεια των πράξεων κάποιων μελών .

Στην ερώτηση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου , εάν υπήρξαν προσφορές και ποιός ήταν ο τρόπος και τα κριτήρια επιλογής , μιας και ήδη ακούγονται φήμες για συγγενείς ιδιοκτήτες των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων με εκλεγμένο αντιπρόσωπο, η απάντηση του Προέδρου ήταν ότι μίλησε προφορικά με κάποια Ένωση Ξενοδόχων και ότι παρόλα αυτά ήταν οι οικονομικότερες προσφορές χωρίς όμως να παρουσιάσει κάποιο έγγραφο για τα όσα ανέφερε .

Επίσης πληροφορηθήκαμε ότι εκ των υστέρων -μετά την ανακοίνωση της παροχής- μεταβλήθηκαν αρκετές φορές οι όροι συμμετοχής για τα μέλη χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, δημιουργώντας σύγχυση στα μέλη της Ε.Α.Κ.Μ.».

Όλα λοιπόν έχουν ένα κόστος και στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτό είναι διπλό:

-Αφενός είναι το κόστος  της υποχρέωσης που δημιουργείται προς τον πάροχο, ιδίως όταν η απόφαση αυτή έχει παρθεί μονομερώς από το προεδρείο του 11μελούς συμβουλίου της Ε.Α.Κ.Μ., χωρίς να ερωτηθούν και τα υπόλοιπα 5 μέλη.

Με αυτόν τον τρόπο η προχειρότητα παίρνει την θέση της διαφάνειας στην διαδικασία αναζήτησης παροχών.

-Αφετέρου είναι το πραγματικό κόστος, καθόσον οι συγκεκριμένου είδους παροχές επιβάρυναν την Ε.Α.Κ.Μ. με ένα κόστος της τάξης άνω των 12.000 περίπου ευρώ τον τελευταίο χρόνο, ποσό το οποίο προέρχεται από τις συνδρομές των μελών.

Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν, ο χαρακτήρας του «ΔΩΡΕΑΝ» δεν έχει καμία θέση εδώ.

Τα ανωτέρω σε συνδυασμό πάντα με την μη έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των μελών του συμβουλίου της Ε.Α.Κ.Μ., δημιουργούν αυτομάτως ερωτήματα. Ποιός επιλέχθηκε για πάροχος; Με ποια κριτήρια; Γιατί χαρακτηρίστηκε «δωρεάν» ενώ υπάρχει κόστος;  Ποιό το πραγματικό κόστος από πλευράς διαφάνειας και ισότιμης μεταχείρισης όλων των μελών της Ε.Α.Κ.Μ.; 

Ως μέλη της ΝΕ.Σ.Π.Α.Α. θα θέλαμε μια ένωση κοντά στα μέλη της με ένα σύστημα που δεν θα δημιουργεί υποχρεώσεις και ανισότητες στην κατανομή των παροχών και αυτό θα επιτευχθεί μόνο με προηγούμενη επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ όλων των μελών του συμβουλίου της Ε.Α.Κ.Μ..

Ως συμμετέχοντες της ΝΕ.Σ.Π.Α.Α. με 5 εκλεγμένους στο 11μελές συμβούλιο της Ε.Α.Κ.Μ.  οφείλουμε  για όλα τα μέλη της Ένωσης να διεκδικούμε ένα σύστημα προώθησης και θέσπισης των παροχών με καθολικό και μεθοδικό χαρακτήρα. 

Ως πρώτο βήμα λοιπόν, δεν μπορούμε  εκ των υστέρων να εγκρίνουμε παροχές που διαφημίζονται ως  δωρεάν αλλά τελικώς  δεν είναι και των οποίων οι όροι δεν είναι ξεκάθαροι και προνοητικοί από την αρχή.

Οφείλουμε να αναφέρουμε τα γεγονότα,  ώστε ο καθένας μας , να αναλάβει το μερίδιο ευθυνών που του αναλογεί.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis