Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:58 | 11/10/2017

Σε δεκαοκτώ προσαγωγές μελών του «Ρουβίκωνα» προχώρησε, πριν από λίγο, η αστυνομία, για την εισβολή τους στην ισπανική πρεσβεία, που έγινε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί.

Τα μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας, που οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, πραγματοποίησαν κατάληψη προκειμένου να διαμαρτυρηθούν, σύμφωνα με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα, για τη βία που ασκήθηκε κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος στην Καταλονία.

[custom:google-ads]

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, τα μέλη του «Ρουβίκωνα» κρέμασαν στην πρεσβεία ένα πανό που έγραφε, στα ισπανικά, συνθήματα κατά της βίας στην Καταλονία, ενώ πέταξαν και φέιγ βολάν με ανάλογο περιεχόμενο.

Εν τω μεταξύ, τους λόγους της επίθεσης στο κτίριο της γενικής γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου οικονομικών στο Μοσχάτο, τα ξημερώματα της Κυριακής, εξηγεί με κείμενο σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ο Ρουβίκωνας.

«Με τη κίνηση μας αυτή, επιστρέψαμε ένα ελάχιστο ποσοστό της βίας που καθημερινά δεχόμαστε όλοι μας, προσπαθώντας να καλύψουμε τους κάθε λογής φόρους που έχουν ορίσει για εμάς οι εξουσιαστές», αναφέρει στο κείμενό του ο Ρουβίκωνας και προσθέτει:

«Με την επιλογή μας να επιτεθούμε στο κτίριο που στεγάζεται το κέντρο πληροφορικής του υπουργείου οικονομικών θέλουμε να καταδείξουμε ότι αν το κράτος ήθελε να φορολογήσει αναλογικά η αν ήθελε να χτυπήσει την μεγάλη φοροδιαφυγή, εύκολα θα μπορούσε να το πράξει καθώς υπάρχουν όλα τα τεχνολογικά εργαλεία για το σκοπό αυτό. Αυτό που δεν υπάρχει είναι η πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο, καθώς το χέρι που σε ταΐζει δεν το δαγκώνεις...»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis