Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:30 | 18/03/2019

Στον καθορισμό ευνοϊκότερων κριτηρίων για την εισαγωγή των μαθητών που προέρχονται από περιοχές της Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2018, σε στρατιωτικές Σχολές, για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 προχωρά η κυβέρνηση με νομοσχέδιο-σκούπα που προωθεί το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. 

Το νομοσχέδιο που προωθεί ο Ευάγγελος Αποστολάκης αφορά το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων. 

Η πρόταση έχει τεθεί σε ανοικτή διαβούλευση από τις 8 Μαρτίου και μεταξύ άλλων ρυθμίζει τη δυνατότητα εκπροσώπησης και υπεράσπισης των στρατιωτικών στα ποινικά δικαστήρια, για υπηρεσιακές υποθέσεις.

[custom:google-ads]

Νέο στοιχείο αποτελεί η πρόταση για την σύσταση Γραφείων Νομικής Προστασίας Στελεχών, τα οποία θα παρέχουν ενημέρωση στα στελέχη σχετικά με υπηρεσιακές τους υποθέσεις.

Παράλληλα προτείνεται ο περιορισμός των περιπτώσεων ποινικών υποθέσεων των στελεχών που υπάγονται στα κοινά ποινικά δικαστήρια.

Προς αναθεώρηση βαίνουν αρκετές διατάξεις του  Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του όπως και η επικαιροποίηση του Κώδικα Δικαστικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με την ίδια πρόταση επιχειρείται η ρύθμιση ζητημάτων των στρατονομικών υπηρεσιών, ενώ θετική έκπληξη αποτελεί η πρόταση για σύσταση Εθνικής Στρατιωτικής Αρχής Αξιοπλοΐας.

Oπως όλα δείχνουν δεν φαίνεται αλλάζουν μόνο οι αστυνομικές ταυτότητες αλλά και οι στρατιωτικές καθώς μελετάται η καθιέρωση νέου τύπου δελτίου ταυτότητας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να χρησιμεύει και ως ταξιδιωτικό έγγραφο.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis