Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:17 | 10/11/2016

Πολλές φορές έχουμε επισημάνει σ΄ όσους επιθυμούν νέες περικοπές στις ΕΔ, ότι η ασχετοσύνη και η ανευθυνότητά τους ενδέχεται να οδηγήσουν σε κατάρρευση το ίδιο το κράτος! Στον τομέα της υγείας για παράδειγμα. Έχουν προσμετρήσει όλοι οι “σπουδαγμένοι αριθμολάγνοι” τι ποσοστό αυτού το κρίσιμου για τους πολίτες τομέα καλύπτουν οι ΕΔ;

Ενδεικτικά τα στοιχεία που αποδέσμευσε το ΓΕΣ ΜΟΝΟ για το τρίτο τρίμηνο του 2016:

-Στο πλαίσιο προληπτικής ιατρικής, διατέθηκε στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και κινητά ιατρεία του Στρατού Ξηράς  για εξέταση και παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κατοίκων ορεινών περιοχών και νήσων της επικράτειας. Εξετάσθηκαν συνολικά 1.061 κάτοικοι.

-Πραγματοποιήθηκαν αεροδιακομιδές 26 ασθενών με ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού.

-Συγκεντρώθηκαν 1.391 φιάλες αίματος, με την εθελοντική αιμοδοσία  συμμετοχή στρατιωτικού προσωπικού.

-Διατέθηκε 2 φορές ασθενοφόρο με ιατρό στην Περιοχή Ευθύνης της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας (Ν.Ιωαννίνων – Δήμος Κόνιτσας και Ν. Άρτας – Δήμος Γεώργιου Καραϊσκάκη).

-Διατέθηκε οπλίτης ιατρός της 95 ΑΔΤΕ στην Τήλο, προς εξυπηρέτηση του Τοπικού Πληθυσμού.

-Διατίθεται καθημερινά από την αρχή του έτους, βοηθός μικροβιολόγου εργαστηρίου της 95 ΑΔΤΕ, στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

-Διατίθεται καθημερινά από την αρχή του έτους οπλίτης οδοντίατρος της 95 ΑΔΤΕ στο πολυδύναμο ιατρείο Μεγίστης, προς εξυπηρέτηση του Τοπικού Πληθυσμού.

-Διατέθηκε οπλίτης υγειονομικού της 79 ΑΔΤΕ για την παροχή υγειονομικής περίθαλψης στους κατοίκους των Φούρνων και της Θύμαινας, από 14 Αυγούστου  έως 15 Σεπτεμβρίου.

-Διατέθηκαν Αξιωματικοί Υγειονομικού  ειδικότητας Ψυχιάτρου, Παθολόγου και Αγγειοχειρουργού της 79 ΑΔΤΕ, μία φορά την εβδομάδα στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

-Διατέθηκαν δύο Στρατιωτικοί Ιατροί στην Ψέριμο για πραγματοποίηση ιατρικών εξετάσεων σε κατοίκους του νησιού.

 

 www.militaire.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis